Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Felix Sandman tävlar med bidraget "Every single day" i Andra chansen i Melodifestivalen på lördag. "Om man går till final härifrån så är det ju den allra bästa vägen", säger han.

Felix Sandman trivs som soloartist

Kompisarna i popbandet FO&O är inte längre med – men Felix Sandmans solosatsning i Melodifestivalen ger både favoritskap och blodad tand. När han möter Mimi Werner i en Andra chansen-duell i Kristianstad är han den stora förhandsfavoriten.

- Inget är ju säkert i den här tävlingen, men jag är jättetacksam över att folk tror på mig. Jag gillar att höra det, men försöker att hålla huvudet kallt, säger Felix Sandman.

Känslosamma ”Every single day”, om hjärta och smärta efter ett avslutat förhållande, släpptes för bara några dagar sedan men blev snabbt en succé på musiktjänsterna.

- Jo, jag har hört och sett det. Det betyder jättemycket och för mig är det en dröm att leva i. Jag är jätteglad och så himla tacksam över att folk gillar min låt, mig och det jag bjuder på, säger Felix Sandman.

Att framföra låten väcker många känslor.

- När jag repat har det blivit lite tårar. I mitt nummer får jag chans att tänka på texten och känna. När det är publik och live blir jag nästan överväldigad, när man sjunger om sorg men får tillbaka så mycket kärlek från folk som jublar och applåderar.

- Vemodigt är väl kanske ordet. Alla känslor på en och samma gång.

Låt om livet

Felix Sandman har varit med och skrivit "Every single day" tillsammans med fyra andra låtskrivare.

- Vi har liksom bildat en story av våra stories, vi alla har förhållit oss till samma känsla fast ur olika perspektiv.

TT: Vilken story har du bidragit med då?

- För mig står låten för mitt liv och för de saker som har hänt mig på senare tid, och om mitt förhållande, säger han.

FO&O gick till final via Andra chansen i fjol, och nu hoppas Felix Sandman på att gå samma väg.

- Om man går till final härifrån så är det ju den allra bästa vägen, säger han och påpekar att det ger honom en extra chans att framträda i Melodifestivalen.

Särskilt mycket tid för stillsam uppladdning efter förra veckans deltävling har det inte blivit. Nu vill han toppa förra veckans framförande med i princip samma upplägg.

- Jag vet inte riktigt om jag har varvat ner så mycket, men jag är inne i det här och är redo för att köra igen, säger Felix Sandman.

- Lite ändringar blir det, men mest små detaljer.

Satsar solo

När han jämför årets medverkan i Melodifestivalen med fjolårets, då som en del av FO&O, saknar han sällskapet och tryggheten från bandkompisarna.

- Men att vara själv och sjunga om mitt liv känns rätt, och det känns som att det är det jag vill göra just nu. Och jag känner mig inte ensam, jag har ju folk med mig, säger Felix Sandman.

- Det här är annorlunda och nytt, men jag älskar nya utmaningar.

TT: Att vara soloartist, är det din grej också framöver?

- Jag hoppas det faktiskt, det är det jag ska fokusera på nu. Med tanke på all musik jag har gjort på sista tiden. Men jag hoppas att vi tillsammans kör igen, någon gång.

Andra chansen avgörs i Kristianstad arena på lördag och sänds i SVT1 klockan 20.00.