Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Felix Sandman släpper debutalbumet "Emotions". Pressbild.

Felix Sandman släpper personligt debutalbum

Han har stått i rampljuset sedan han var 14. Nu, fem år senare, kommer Felix Sandmans debutalbum som soloartist. "Emotions" beskriver han som slutet på en era – och början på något nytt.

Om bara några veckor åker han ut på turné med kompisen och största konkurrenten från vårens Melodifestival; Benjamin Ingrosso. Lagom till turnépremiären den 6 oktober har nu fansen några veckor på sig att lära sig texterna till låtarna på debutskivan "Emotions". Texter som bland annat skildrar uppbrottet från flickvännen, som fått ge namn åt låten "Lovisa".

- Det är ett väldigt betydelsefullt album. Det är mitt första, det handlar om mitt liv och en massa insikter jag fått. Jag skriver om mina egna tankar, om hur jag känner och lever och hur ett förhållande påverkat mig. Det är verkligen en stor del av mig själv, säger Sandman.

Fejkad tatuering

"Emotions" är inspelad tillsammans med både svenska och amerikanska producenter och låtskrivare i Los Angeles. Den unge låtskrivaren står som medförfattare på alla låtar utom "Imprint", som släpptes som singel i juli.

Albumets omslag är en bild av Felix som får ordet "känslor" intatuerat på bröstet. Men bilden stämmer inte riktigt överens med verkligheten, avslöjar han.

- Jag har egentligen inte gjort den än, för jag är med i en Netflixsserie ("Störst av allt"), där de inte vill att jag tatuerar mig. Så den är fejk just nu, men jag kommer att göra den i framtiden, säger han.

"Färdig med Mello"

Om drygt en månad fyller han 20 år och ser albumsläppet som slutet på en era. Men suget efter att få revansch i Melodifestivalen och vinna hela tävlingen finns inte där.

- Jag känner mig färdig med Mello, men jag vill inte heller distansera mig från tävlingen. Jag valde att vara med för att jag hade en låt som var så pass personlig och rätt att jag hade kunnat släppa den direkt som singel. Jag är sjukt tacksam för allt stöd jag fick, det betyder massor, säger han.