Ett fejkat evenemang om att Spice Girls kommer till Ullevi har fått stor spridning på Facebook.
Ett fejkat evenemang om att Spice Girls kommer till Ullevi har fått stor spridning på Facebook. Bild: JONATHAN HAYWARD

Fejkade att Spice Girls kommer till Ullevi – tusentals har gått på det

Ett evenemang på Facebook talar om att Spice Girls kommer till Ullevi sommaren 2024. Över 12 000 personer har visat sitt intresse för konserten – men Got Event känner inte till spelningen.

ANNONS

Evenemanget om att Spice Girls intar Ullevi den 29 juni 2024 har fått stor spridning på Facebook. Över 12 000 personer har angett att de är intresserade, och fler än 200 personer att de ska gå dit, vilket även Aftonbladet rapporterat om.

Biljetterna ska släppas den tredje oktober – om man ska tro arrangören bakom eventet, en privatperson i Göteborg.

Men arenabolaget Got Event verkar inte känna till att Spice Girls kommer.

– Vi känner inte till någonting om detta, när det kommer till evenemang i Göteborg är det alltid ansvarig arrangör som kommunicerar generell information om eventet. Men det med Spice Girs har vi ingen kännedom om, vi har försökt få kontakt med han som skapade evenemanget, säger Mikael Persson, kommunikationsansvarig på Got Event.

ANNONS

Enligt Mikael Persson är det osannolikt att en privatperson ligger bakom en konsert på Ullevi.

– Generellt är det en väletablerad arrangör som hyr våra arenor, säger han.

Det finns ett stort engagemang kring eventet, kan det bli aktuellt med en konsert med Spice Girls?

– Vi har noterat det stora intresset, men det blir våra respektive arrangörer som får ta det i beaktning, säger Mikael Persson.

Ett annat evenemang, om att Bråvallafestivalen återuppstår, har visat sig vara en bluff, rapporterar DN. Under onsdagsförmiddagen stoppade företaget Billetto biljettförsäljningen till den fejkade festivalen.

”Vi har inte på något sätt godkänt användandet av vårt varumärke. Vi har satt i gång processen för att få mer information om vem som ligger bakom den här bluffen och undersöker hur vi kan agera på det här. Vi uppmanar alla att vara vaksamma och inte köpa biljetter till evenemanget då det framstår vara en bluff eller ett skämt”, skriver Håkan Durmér, marknadschef på FKP Scorpio, som arrangerade festivalen innan den lades ner till DN.

GP söker arrangören bakom Spice Girls-evenemanget.

LÄS MER:First Aid Kit klara för intim spelning på Pustervik

LÄS MER:Inte en konsertbiljett som står på spel – utan min psykiska hälsa

LÄS MER:Gamla Ullevis gräsmatta kommer att bytas ut

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS