Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Febril kamp för att få ihop årets Kulturkalas

Efter den chockartade bantningen av Kulturkalaset pågår nu en febril verksamhet för att få ihop årets fest.

- Vi jobbar jätteintensivt för att försöka lösa alla förändringar som vi står inför, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för Kulturkalaset.

Han har att brottas med nedskärningar på 4,6 miljoner kronor. Därtill har den konstnärliga ledaren Mia Samuelsson sagt upp sig i protest mot bantningen.

- Hon är kvar till 10 juni och vi ska presentera programmet till midsommar. Vi kommer att ta in en producent som stöttar upp och gör färdigt det hela, säger Stafilidis.

Kalas ska det bli, men klart är att det blir en dag kortare och att Packhuskajen försvinner som festplats.

LÄS MER: Kulturkalaset bantas - hälften av scenerna bort

Oklart om Kungstorgets framtid

Resten är fortfarande "i ett väldigt energiskt skede" och Tasso Stafilidis svarar svävande på frågan om festplatsen Kungstorget ska tas bort, som tidigare sagts.

- Det vi tittar på nu är hur vi ska göra om på våra festplatser, för att det inte ska bli öde på platser som läggs ner, för att få bra flöden och för att det ska bli lika tryggt och säkert som alltid.

LÄS MER: Kliver av kalaset efter nedskärningarna

Man vänder på varje sten för att hitta nya lösningar, samarbetspartners och få in mer pengar, samtidigt som bokningsarbetet pågår för fullt. Det är inte aktuellt att söka någon ny konstnärlig ledare.

- Nej, först ska vi utvärdera konsekvenserna av nedskärningarna. Utifrån det får vi se hur vi ska göra framöver och se över hela organisationen.

Blir det ett kulturkalas 2018?

- Ja. Staden har ett åtagande att göra Europride 2018 och det är rekryterat att genomföras tillsammans med Kalaset för att få samordningsvinster. Så det kan jag lova.

LÄS MER: Julstaden är turisternas, Kulturkalaset är vårt!