Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Favoriterna till "Idol"-final

Favorittippade Amanda Fondell och Robin Stjernberg är klara för "Idol"-finalen. Moa Lignell fick lämna tävlingen efter fredagskvällens sändning i TV 4.

-Nu ska jag gråta lite och sova lite, säger Robin Stjernberg.

"Where ever you will go" av The Calling blev Moa Lignells sista framträdande i "Idol". I säsongens mest jämna omröstning drog hon det kortaste strået och fick lämna tävlingen. 17-åringen från Alingsås gjorde sitt mest omtyckta framträdande med sin egna låt "When I held ya" för några veckor sedan.

Juryns Pelle Lidell sa att det också är spåret hon ska följa i framtiden och han antydde att skivbolagen snart kommer att knacka på hennes dörr.

"Lugn"

I ett fullsatt Scandinavium i Göteborg tackade sedan Moa Lignell publiken en sista gång. Jublet var öronbedövande. Minuten innan den sista finalisten ropades upp var nervös, berättar Moa Lignell.

-Hjärtat bultade, men det var inte på liv och död. Jag kände mig lugn för jag är så nöjd med hela min resa.

Hon ser "When I held ya" som största ögonblick i tävlingen.

-Alla skrek och det var så häftigt få den responsen på min egen låt. "Idol" är det roligast jag har gjort i hela mitt liv. Allt har varit helt sjukt.

Personlighet

Trots Alexander Bards ihärdiga kritik av Robin Stjernberg har tittarna valt att rösta kvar honom vecka efter vecka. Och under semifinalen kom äntligen ett uppmuntrande ord från jurymedlemmen som sa att 20-åringen äntligen visat personlighet.

-Jag är mållös. Det känns nästan som om jag redan har vunnit, säger Robin Stjernberg efter att tv-kamerorna slocknat.

Nästa vecka står han och Amanda Fondell i finalen i Globen. De har spelat in var sin version av vinnarlåten men bara en av dem vinner skivkontraktet. Robin Stjernberg från Hässleholm och Amanda Fondell från Linderöd har gått på samma gymnasieskola i Kristianstad.

-Kristianstad levererar. Och nu står vi två i en "Idol"-final sista året som programmet sänds. Jag är rörd, säger Robin Stjernberg.