Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mia Skäringer vinner pris i kategorin "Årets Scen" på QX-galan på Cirkus.

Farberger och Skäringer prisades på QX-galan

Näringslivstoppen Caroline Farberger kammade hem priset "Årets hbtq" på QX Gaygala. Caroline, före detta Carl, gjorde i höstas en könskorrigering och berättade öppet om det – som första toppchef inom svenskt näringsliv.

Det var den 21:a gången i ordningen som tidningen QX anordnade Gaygalan. Programledare för det stjärnspäckade eventet på Cirkus i Stockholm var komikern Babben Larsson och uppträdde gjorde bland andra Ola Salo och Tommy Körberg.

Vinnare i kategorin "Årets hbtq" blev Caroline Farberger, vd för Ica Försäkring. Hon uppmärksammades och hyllades när hon i höstas öppet berättade om sin resa från man till kvinna. 

Wow. Det är helt fantastiskt att få ta emot det här priset. Jag vill tacka alla som stöttat mig i min resa, särskilt min familj som hjälpt mig bli den kvinna jag alltid varit, sade Caroline Farberger när hon tog emot priset, enligt QX.

Cherry Wilder prisades som "Årets drag" och artisten Mendez utsågs till "Årets hbtq-vän. Mia Skäringers föreställning "No more fucks to give" kammade hem segern i kategorin "Årets scen".

Det här är jag ganska dålig på. Jag är ganska stark och explosiv som person när jag är på scen. Men när det kommer till impulsiva saker så blir jag jävligt rörd, sade Skäringer enligt QX.

Aftonbladet rapporterar också från Mia Skäringers tal på QX-galan:

– När jag fick frågan om jag skulle göra "No more fucks to give" som en stor arenaturné tvekade jag. Men sen tänkte jag på alla unga tjejer: "Fy fan, jag mste visa dem att det är möjligt för tjejer att ta det stora utrymmet och gå ut på scen och bara äga. Det är fullt möjligt.", säger Skäringer enligt Aftonbladet.

Alla vinnarna har röstats fram av tidningen QX läsare utom hederspristagaren Patrik Hermanson som utsågs av QX själv.

 

Rättad: I en tidigare version var Caroline Farbergers och Babben Larssons efternamn felstavade.