Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Fantomen kan bli kvinna

I år firar fantomen 80-årsjubileum. Den svenska upplagan undrar nu om det är dags att ändra på könsrollerna. Ska det kanske bli en kvinna som tar över dödskalletronen nästa gång?

Serien om Fantomen har främst kretsat kring den 21:e Fantomen (en titel som går i arv). Lee Falk var serietecknaren som skapade karaktären redan 1936, och sedan dess har man kunnat följa den vandrande vålnadens äventyr genom historien. Men nu kanske det är dags för en förändring, det tycker i alla fall den svenska upplagan av tidningen, skriver SVT.

Tvillingarna gör upp om arvet

Det finns två personer som kan ärva titeln som Fantomen, sonen Kit eller dottern Heloise. Det senaste numret av tidningen inleds med att tvillingarna Kit och Heloise gör upp om vem som ska ärva faderns uppdrag. Dock är det inte en permanent förändring som kommer att ske oavsett vem som blir efterträdaren, utan serien med Kit och Heloise utspelar sig i framtiden. Den kommer att dela utrymmet med fler berättelser om den 21:e Fantomen, som kommer att fortsätta ge sig ut på äventyr ett bra tag till.

– Vi varierar oss, så redan i numret efter är handlingen tillbaka i nutid med fokus på den 21:e Fantomen. Framtidsäventyren dyker upp sporadiskt framöver, säger Fantomens redaktör Andreas Eriksson i ett pressmeddelande.

Finns ändå en chans att Fantomen blir kvinna

– Det var Fantomens skapare Lee Falk som hittade på Heloise, och därmed etablerade möjligheten för en kvinnlig Fantomen. Framför allt vore det inte logiskt att förvänta sig av Heloise att hon skulle avstå från att bli Fantomen utan diskussion. Hon har vuxit upp i djungeln och är minst lika tränad för uppgiften som sin bror, säger  Andreas Eriksson.