Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fansens tack till Kent: Ni har räddat våra liv

Har Kent räddat liv? Enligt många av fansen är svaret ”ja”. Reaktionerna på beskedet om uppbrott kommer direkt från folks hjärtan.

Sällan har relationen mellan ett band och dess anhängare varit så stark som mellan Kent och fansen. Tusentals dyker upp vitklädda på bandets konserter, de skapar namninsamlingar när deras idoler inte nomineras till priser och det skapas hysteri när bandet avslöjar albumdetaljer i form av kryptiska koder på sociala medier.

LÄS OCKSÅ: Kent bekräftar uppbrottet

När beskedet om bandets definitiva splittring på måndagsmorgonen exploderade sociala medier av ledsna, upprörda, men också tacksamma Kent-fans. För många har bandet varit mer än bara ett band, utan också en tröst, en slags medicin – och en räddning. Bland hyllningarna på sociala medier uttrycker flera hur avgörande bandet varit.

LÄS OCKSÅ: Kents mystiska besked i nya videon

”Ni har varit min räddning så många gånger och för det vill jag tacka er från djupet av mitt väsen! Skulle inte varit här utan er!”, skriver ett fan.

”Er musik räddade mitt liv och hjälpte mig när allt var svart”, skriver ett annat.

RäddalivKent

RäddalivKent2

RäddalivKent3

RäddalivKent4

 

I skrivande stund har Kents avskedsinlägg på Facebook över tusen kommentarer. Det är uppenbart att beskedet berör många på djupet.

 

Kent1

Kent2

Kent3

Kent4

Kent5

Kent6

Kent7

Kent8

Kent9

Kent10

Kent11

Kent12

 

 

Flera kändisar visar också sin kärlek för bandet på Twitter. Bland annat skriver TV4-profilen Jessica Almenäs:

"Att Kent lägger av gör mig sorgsen på riktigt. De har ju alltid funnits där."

 

 

En twittrare sammanfattade många Kent-fans gemenskap såhär:

 

Och en annan ringade in ”alla andras” känslor inför uppståndelsen:

 

Under måndagen släppte bandet också sin första singel från det som kommer bli den allra sista plattan. Då som nu för alltid släpps den 20 maj.

I höst kommer också ett Greatest hits-album inför avskedsturnén som landar i Göteborg och Scandinavium den 30 september.