Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Robin Stjernberg repeterade för första gången i Malmö Arena under söndagen.

Fansen peppar Robin Stjernberg

Finalen i Eurovision Song Contest närmar sig med stormsteg. Robin Stjernberg blottar inga tecken på nervositet - och med fansens stöd i ryggen siktar han mot toppen.

I handen har Robin Stjernberg en hjärtformad heliumballong med svenska flaggan på. Han har precis varit utanför hotellet och träffat sin fanklubb, alla klädda i t-shirtar med texten "Team Robin" på. Stolt poserar han med en likadan tröja.

-Hundratals Robinklädda fans mötte mig. Det är så här laddar jag upp mentalt, jag blir väldigt boostad, säger han när TT Spektra träffar honom i lobbyn till hans hotell.

"Har redan vunnit"

Det har gått snart tre månader sedan han tog hem segern i Melodifestivalen via Andra chansen. I de skälvande slutsekunderna när resultatet avslöjades spärrar Robin Stjernberg upp ögonen, pekar på sig själv och formar läpparna till ett "Har jag vunnit?" för att sedan lägga vänsterhanden för den öppna munnen. Sekunder som skrev modern tv-historia.

-Jag fick ett kvitto på att det jag gör funkar. Det har hänt otroligt mycket med mitt självförtroende sedan dess, säger han.

Robin Stjernberg har knappt hunnit smälta segern i Melodifestivalen, och en vinst i Eurovision skulle innebära att ytterligare en dröm besannas.

-Men personligen känner jag att jag redan har vunnit genom att vara här, säger han och fortsätter: -Det är klart att jag siktar högt. Bland topp tio känner jag att vi ska vara, för där platsar vi helt klart.

Albumdebut i juni

Det finns någonting som gör Robin Stjernberg lite mer pirrig än lördagens Eurovisionfinal. Den 26 juni släpper han nämligen debutalbumet "Pieces".

-Jag har jobbat stenhårt med det här under en lång tid. Det är min första skiva och den kommer att lägga ett fundament för min karriär och bygga broar till fortsättningen av den.

Målet är solklart: Han ska ta sig ut i Europa. På ett eller annat sätt.

-Gör jag inte det i år så kommer jag att göra det om fem eller tio år. Jag kommer aldrig att sluta jobba för det här. Även om inte alla tror på en så kan man komma dit man vill, det bevisade jag med Melodifestivalen. Jag kommer att sikta uppåt, jag kommer att komma ut i världen en vacker dag. säger han, grabbar ballongen i ena näven och springer ut till sina fans igen. Han lossar tyngden från ballongen och de sjunger tillsammans "It's all because of you-o-o-o-o".

Finalen i Eurovision Song Contest sänds i SVT 1 klockan 21.00 på lördag.