Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fansen i fokus för Jared Leto

Fansen pryder omslaget på Thirty Seconds To Mars senaste album.

Skivan markerar en tid av förändring för bandet men också för den fysiska cd:n, säger frontmannen Jared Leto.

När det nya albumet "This is war" släpps den 8 december är varje omslag unikt. Det amerikanska bandet har uppmanat fans från hela världen att skicka in bilder på sig själva.

-Jag ville uppmärksamma utgivningen av en fysisk cd och fick idén. Vi befinner oss i en utveckling där utgivningen av fysiska cd-skivor är på väg att ersättas av digital musik, säger sångaren och låtskrivaren Jared Leto när TT Spektra träffar honom på St Martins Lane Hotel i London.

Ryggproblem

Leto känner inte bara av jetlag, han har ont i ryggen som ett resultat av den press bandet varit under det senaste året och tillbringar intervjun stående samtidigt som han försöker tänja ut ryggen. Bandet inne på tolfte dagen av en intensiv lanseringsturné.

-Den här skivan handlar om att överleva för oss. Det har varit en tid av konflikter, säger Leto och syftar på en domstolsprocess där bandet stämdes på 30 miljoner dollar. -Men den här skivan har förändrat oss som band. Jag tror att många människor kommer att bli väldigt förvånade över albumet. Över bredden och typen av låtar.

Fansen körar

Fansen bidrar inte bara med bilder till omslagen utan har också bjudits in att "köra" bakom bandet.

-Det var ett sätt att göra något interaktivt. Fansen bidrog till att göra låtarna mycket bättre, säger Leto och beskriver publikens bidrag som ljudillustrationer.

Två år har det tagit att färdigställa albumet, som har titlar som "Search and destroy", "War", "Closer to the edge" och "This is war". Mörka budskap, kan tyckas, men Leto håller inte med.

-Att förstöra något som är dåligt kan vara bra ibland. Vi måste gå ut i krig ibland för att kunna leva i fred, säger han och tar tydlig ställning för krigen i Irak och Afghanistan.

Spelar i Stockholm

I februari inleder bandet, som också består av brorsan Shannon Leto och Tomo Milicevic, sin Europaturné. Den tionde mars spelar Thirty Seconds på Fryshuset Arena i Stockholm.

-Det ska bli skönt att få spela musiken live, att få dela den med andra människor. Det är dags nu.