Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Förtvivlade fans sörjer Graveyard

För en månad sedan stod Göteborgsbandet Graveyard på scen på Götaplatsen. Nu har bandet splittrats, på grund av "meningsskiljaktligheter inom bandet". På Facebook sörjer och rasar nu fansen.

"På grund av den klassiska förklaringen 'meningsskiljaktigheter inom bandet' stängs kyrkogården officiellt i dag. Detta är det tråkiga beslut vi har tvingats fatta efter en period där vi har kämpat med personliga problem" skrev bandet på sin Facebooksida.

Bandet avslutar med att de inte vet om eller när de kan komma tillbaka.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Graveyard har över 142 000 följare på Facebook och de är inte glada. I kommentarsfälten ömsom sörjer, ömsom rasar fansen.

"Så tråkiga nyheter, men det är fullt förståeligt. Jag kommer att hålla era fyra album nära mitt hjärta och minnas de gånger ni hjälpt mig genom svåra tider, särskilt min skilsmässa. Tack för musiken och minnen!" skriver ett fan.

Andra är tuffare i sina kommentarer:

"Kom igen killar. Vet inte hur, men ni måste bara lösa det här. Ni är det bästa band som bildats de senaste 20 åren. Då menar jag på hela jorden. Det är ingen liten grej. Vill inte höra mer trams. Sätt er ner och red ut det här. Nu."

Graveyard släppte sitt självbetitlade debutalbum 2007, följt av Hisingen blues 2011 och Lights out 2012. Den sistnämnda fick en Grammis 2013 för årets hårdrock/metall. Senaste skivan Innocence & decadence kom i fjol.

Så sent som 19 augusti stod Graveyard på scen och spelade inför ett fullproppat Götaplatsen.