Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Första officiella bilderna: Alicia Vikander som Lara Croft

Som vi har väntat! Nu har filmbolaget släppt de första officiella bilderna på Alicia Vikander som Lara Croft: "När jag tillfrågades att spela denna roll blev jag väldigt exalterad. Lara Croft är en ikonisk karaktär", säger Alicia Vikander till Vanity Fair.

Hollywood, Sverige och världen väntar med spänning på den 28-åriga svenska Hollywoodstjärnan Alicia Vikander som den berömda karaktären Lara Croft. Det har sedan tidigare läckts smygfoton från filminspelningen men nu har alltså filmbolaget släppt de första officiella bilderna, som Vanity Fair var först med att publicera.

LÄS MER: Första bilderna på Alicia Vikander som Lara Croft

LÄS MER: Alicia Vikander hårdtränar inför Tomb Raider

"En ikonisk karaktär"

- När jag tillfrågades att spela denna roll blev jag väldigt exalterad. Lara Croft är en ikonisk karaktär, säger Alicia Vikander till Vanity Fair och fortsätter;

- Jag tror att folk kan identifiera sig med henne på grund av massa olika anledningar. Men för mig ser jag henne som ett föredöme för många unga kvinnor. Hon försöker hitta sin plats i världen och koppla ihop det förflutna med framtiden. Hon har också en fantastisk blandning av egenskaper. Tuff, smart, sårbar och dessutom spöar hon folk. Hon är också väldigt annorlunda jämfört med de karaktärer jag tagit mig an tidigare. Det är roligt att försöka gå in i Laras huvud och utmaningen det innebär med en sådan fysisk roll. Projektet är extremt spännande.

Premiär nästa år

Filmen Tomb Raider regisseras av Roar Uthaug och har amerikansk premiär i mars 2018. Förutom Alicia Vikander skådespelar bland annat Dominic West, Walton Goggins och Daniel Wu.