Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En bild från filmen "A dog's purpose" med en annan av de medverkande hundarna och skådespelaren Dennis Quaid. Pressbild.

Författare försvarar Hallströms hundfilm

Lasse Hallströms kritiserade film "A dog's purpose" får nu stöd av författaren till boken som filmen bygger på, rapporterar CNN. Filmen har väckt stor ilska bland djurvänner efter att en läckt video från inspelningen visar hur en skräckslagen schäfer tvingas ner i forsande vatten.

Men enligt författaren W Bruce Cameron är videon tagen ur sitt sammanhang. I ett uttalande på bokens Facebook-sida skriver han att inspelningen präglades av "säkerhet och komfort för hundarna".

Cameron säger sig, liksom Hallström, inte ha varit på plats vid tillfället, men han menar att det finns flera andra filmade sekvenser på hur schäfern Hercules "glatt hoppar i bassängen". Enligt författaren var det inte vattnet som var problemet, utan att hunden var ovan vid just den bassängkanten.

Scenen filmades utanför Winnipeg i Kanada i november 2015, och schäfern Hercules är en av minst fem hundar i produktionen.