Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Följ Bokmässan live

GP är på plats under Bokmässan med en monter fylld av diskussioner och föredrag. Följ vår direktrapportering från Bokmässan 2016 genom GPTV LIVE.

13.30 Cecilia Hagen

 

Vilka frågor ställer man till en kändis och vilka frågor ska man absolut undvika? En som vet är Expressen-journalisten Cecilia Hagen som gjort över 800 intervjuer i sitt yrkesliv. För GP:s Ingrid Norrman berättar hon om boken Cecilia Hagen: Ständigt frågvis och sina möten med några av dem hon intervjuat.

14.00 Mikael Lindnord och hunden Arthur

 

Multisportaren Mikael Lindnord blev världsberömd när han tog sig an en hemlös hund under VM i Ecuador 2014. Han tog med sig hunden hem och nu kommer boken om idrottsstjärnans och gathundens resa. GP:s Fanny Wijk pratar med Mikael och Arthur.

14.30 Ola Nylander

Arkitekturprofessorn och GP-skribenten Ola Nylander har under våren och sommaren skrivit uppmärksammade artiklar på GP:s kultursidor om Göteborgs historia och hur man kan följa stadens utveckling från 1600-talet och fram till i dag genom att titta på husen i staden. Om detta pratar han med GP:s kulturchef Ingrid Norrman.

15.00 Lejla Hastor och Nivin Yosef

”Vi är kvinnor, välutbildade, blattar, integrerade, flerspråkiga, multikulturella, uppväxta och utbildade i Sverige. Vi delar dock samma känsla att inte naturligt höra till”, skriver Lejla Hastor och Nivin Yosef i boken Sverige –en (o)-besvarad kärlekshistoria. Om detta pratar de med GP:s Maria Domellöf-Wik.

15.30 Carin Hjulström

Vågar man berätta att man nätdejtar kommer tusen frågor, säger författaren, journalisten och programledaren Carin Hjulström. I nya Frida Fors-romanen Kärlek sökes är det huvudpersonen som försöker hitta en ny kärlek via nätet och författaren döljer inte att det bygger på hennes egna erfarenheter. Om nya romanen pratar hon med GP:s kulturchef Ingrid Norrman.

16.00 Boklotteri!

GP avslutar Bokmässan med ett stort boklotteri där vi lottar ut böcker från de författare som medverkat i GP:s monter. För vinstchans gäller att finnas på plats i montern vid utlottningen. MISSA INTE!