Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marianne Mörck är full av historier och fyller på med några som inte kom med i programmet, bland annat den om hur hon grävde upp sin döde morbror i USA och såg till att få honom begraven i Småland.

Färgstark Mörck njöt av tillvaron på slottet

Marianne Mörck må var den minst kända av årets slottsstjärnor, men är likafullt den mest färgstarka. Operasångerskan och komediennen från Malmö tackade omgående ja till att vara med.

Årets upplaga av "Stjärnorna på slottet" bjuder på flera tunga barndomshistorier och efter Peter Jöback är det dags för Marianne Mörck att berätta sin. Efter några månader på barnhem blev hon bortadopterad till en burgen Göteborgsfamilj som ville göra henne till en porslinsdocka. Det gick inte.

- Jag röjde hårt från att jag var 15, säger hon i programmet där hon berättar om ett tonårsfestande som slutade allt annat än lyckligt.

- Det är väldigt mycket som hänt i livet och som man måste gå vidare med. Jag är fantast på det, på att uppleva och sedan skaka av mig och gå rakt fram. Därför är jag också en väldigt glad människa, säger hon nu.

Korridorspring

Allra roligast hade årets stjärnor när kameran inte var på, avslöjar hon. Det var då de skrattade som mest och sprang i korridorerna på Teleborgs slott utanför Växjö. Men stämningen var god även annars.

- Vi hade väldigt roligt, jag tror att jag var den som drack mest alkohol, jag dricker aldrig alkohol annars, men det var som att det tillhörde slottet. Jag tog emot champagne medan de andra sa "nej tack jag tar vatten". Gud vad tråkigt, ska ni inte gå hem också? Det gäller ju att passa på.

Malmöprofil

Tidigare i år kunde hon ses som Birgitta i SVT:s "Bonusfamiljen". Men även om Marianne Mörck har gjort roller både i "Kristina från Duvemåla" och "Wallander"-filmerna är det framför allt i Malmö som hon är en känd sångerska och skådespelerska efter ett 40-tal uppsättningar på Malmö stadsteater.

- Jag har gjort lite olika saker, men det når ju inte upp till Stockolm, och jag har heller aldrig velat vara "någon". Jag vill jobba och sedan vill jag gå hem. Jag är först på teatern, gör mig i ordning och super in atmosfären. Efter jobbet åker jag hem i perukband och full krigsmundering.

"Stjärnorna på slottet" sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.