Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Fältskog: Jag är väldigt jordnära

Agnetha Fältskog återvänder till rampljuset med sin första skiva på nio år. I en intervju med brittiska BBC berättar den mytomspunna sångerskan om nya albumet "A" och hennes rykte som popvärldens svar på Greta Garbo.

När Abba splittrades i januari 1983 drog sig Angetha Fältskog tillbaka och har sedan dess levt långt ifrån rampljuset på Ekerö i Stockholm. Men bilden av henne som mystisk och tillbakadragen stämmer inte alls.

-Det sårar mig, för det är inte alls så. Jag är väldigt jordnära och normal, säger hon till BBC och berättar också att hon av juridiska skäl inte kan prata om förhållandet med expojkvännen, ett besatt fan från Holland.

Det har gått nio år sedan hon släppte coveralbumet "My coloring book". Men när producenten Jörgen Elofsson ringde på dörren för att spela upp tre låtar han skrivit för henne blev hon väldigt smickrad.

-Jag kunde bara inte säga nej, jag älskade låtarna från första början, säger hon.

Ville inte låta gammal

Inför arbetet med nya skivan hade Fältskog ett krav:

-Om min röst låter gammal vill jag inte göra det här, varför skulle jag?, säger hon.

På albumet "A" gör hon också en duett med gamle Take That-idolen Gary Barlow men de två popstjärnorna har aldrig träffats i verkligheten. Fältskog var på semester när Barlow lade sin sång.

Reser till Storbritannien

Inför albumsläppet kommer Agnetha Fältskog att åka på lanseringsresa till Storbritannien, någon som kanske förvånar vissa Abba-fans. Under deras storhetstid hade hon som regel att aldrig lämna hemmet i mer än två veckor. Efter en dramatisk incident på 1970-talet, då planet fick slut på bränsle och tvingades nödlanda, har hon varit flygrädd. Något hon äntligen lyckats bota.

-Nuförtiden flyger jag igen. Jag har gått till en terapeut som har lärt mig att tänka annorlunda, på ett positivt sätt, säger hon.

Fältskog har donerat flera av sina gamla scenkläder till Abba-museet som öppnar i Stockholm i vår. Men någon återförening är det inte tal om.

-Det var så länge sedan, vi blir äldre och har våra egna liv, säger hon.

Nya albumet "A" släpps 13 maj. Första singeln "When you really loved someone" släpps på Itunes och Spotify på måndagen, under dagen öppnar också sångerskans twitterkonto.