Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Fältskog: "Jag är en ängslig person"

Från noll till hundra. Plötsligt är Agnetha Fältskog tillbaka i rampljuset. På fredagskvällen gästar poplegendaren SVT:s pratshow "Skavlan". I programmet berättar hon om tiden med Abba, nya skivan och behovet av tystnad.

Abba-åren var både fantastiska och slitsamma. Underbara konserter men också ett ständigt flängande över jordklotet. Agneta Fältskog längtade ofta hem till livet som småbarnsmamma. När hon återvände från turnéerna väntade en helt annan vardag.

-Jag gick från lyxsvit till diskbalja, jag tyckte att det var väldigt skönt, berättar Angetha Fältskog i fredagens "Skavlan", som spelades in på torsdagskvällen.

Hon avslöjade också att Abba inte var så helylle som de ofta har beskrivits.

-Det kanske inte var så snällt som man kan tro, sade hon om åren med bandet.

Tillbaka med skiva och singel

Det hade tisslats och tasslats om comebacken länge. På måndagen stod det klart att den forna Abba-medlemmen Agnetha Fältskog var tillbaka med nya singel "When you really loved someone", den första nyskrivna låten på 25 år. I maj kommer albumet "A".

-Jag trodde att min förra skiva skulle bli min sista, sade hon och syftade på coveralbumet "My coloring book" från 2004.

Agnetha Fältskog har gjort sig känd som medieskygg och det har gått flera år sedan hon gjorde en tv-intervju. Men under inspelningen av "Skavlan" märktes inte det inte det minsta, hon satt bekväm i sin fåtölj skrattade.

"Ängslig person"

I "Skavlan" berättar popstjärnan också att hon är en ängslig och orolig person, men att det har sina goda sidor att vara en känslomänniska.

-Jag kan ge mycket i låtarna, sade hon och pratade om hennes stora behov av tystnad och lugn. -Jag blir stressad när det är flera saker samtidigt. Om hundarna skäller samtidigt som jag lyssnar på en låt.

"Skavlan" sänds på fredag, 21:00 i SVT 1. Övriga gäster i programmet är tennisstjärnan Mats Wilander, norske författaren Dag Solstad och danska skådespelerskan Sidse Babett Knudsen. Artisterna Kleerup och Loreen uppträder.