Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Evita Charlotte Perrellis drömroll

Hon vill fortsätta jobba brett med musik. Men rollen som Evita är Charlotte Perrellis livs val. Det säger stjärnan inför premiären av Andrew Lloyd Webbers klassiska musikal på Malmö opera på fredag.

"Evita" på Malmö opera är något av en succé redan innan den börjat. Biljettförsäljningen har slagit rekord. Flera föreställningar i är redan slutsålda.

Och nu hungrar uppsättningens stjärna, Charlotte Perrelli, efter applåderna.

-Allt sitter inte i ryggmärgen. Vi har inte kört 50 föreställningar, och jag måste hela tiden påminna mig om vad jag ska göra. Men vi har ändå kommit så långt att jag börjar längta efter publik, säger hon.

Ikon

Berättelsen om den argentinska skådespelaren Eva Duarte, som gifter sig med politikern Juan Perón och blir den kontroversiella presidenthustrun Evita Perón har fascinerat. När hon dog i cancer 1952, 33 år gammal, var hon redan en ikon.

När Malmö opera och regissören Linus Tunström sätter upp Andrew Lloyd Webbers klassiska musikal om Evitas öde fästs extra uppmärksamhet på hennes fattiga bakgrund, hennes resa från smutsen, och hennes rädsla att falla tillbaka. Skräp och sopor blåser omkring på scengolvet, och repstegar och hänger ner från taket för att symbolisera hennes resa.

"Andas Evita"

Charlotte Perrelli har övat inför rollen i två månader och på fredag, den 14 september, är det premiär.

-Jag andas Evita, jag läser Evita, det känns som hela mitt liv kretsar kring denna människa.

Uppvuxen på landet, i småländska Hovmantorp, med en karriär som började med en talangjakt i det lokala köpcentret Köplusten, och som fortsatte via dansband till bred tv-underhållnig och succé som schlagerartist, delar Charlotte Perrelli och Evita erfarenheten av att komma från en enkel bakgrund.

-Jag känner igen kämparandan och glöden, allt det där med att komma från ett litet samhälle och ha en passion efter att lyckas och nå ut. Men jag är alldeles för snäll och skulle inte kunna klampa på människor som hon gjorde.

Drömjobbet

Perrelli upplever heller inte sin bakgrund som ett hot på samma sätt som Evita gjorde.

-Att bli bortpetad är jag inte orolig för. Jag har ett inre lugn. Det tror jag inte att hon hade. Och jag skulle lätt kunna bo i Hovmantorp igen. Det vore inte ett förfall för mig.

Programledarjobb, turnera med "Diggiloo", flera album, och nu prestigefull musikalroll. Charlotte Perrelli jobbar brett. Men det finns en gemensam nämnare.

-Nästan allt jag gör handlar om sången. Jag är sångerska och jag gillar musik, och det är därför jag är i den här branschen.

Att spela Evita är ett drömjobb. Men det betyder inte att den nu 37-åriga Charlotte Perrelli kommer att koncentrera sin karriär till musikaler.

-Det här var mitt livs val. Det tror jag att jag kommer att känna även när jag blickar tillbaka, hur den än mottas. Jag har en drömroll till som jag vill göra, men jag kan inte avslöja vilken. Jag kommer göra andra saker emellan. Jag vill spela in ett nytt album och det finns programledarförfrågningar och sådant som hänger i luften. Det är det som är fantastiskt med mitt arbete, att jag får möjligheten att göra olika saker.