Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Linn Bergbrant

Evin Ahmads debutbok blir film

Hon gör inte bara succé i Rojda Sekersöz starka film Dröm vidare. Nu gör Evin Ahmad också film av sin debutbok.

Skådespelaren Evin Ahmad är brännande aktuell med debutboken En dag ska jag bygga ett slott av pengar. Nu står det klart att boken också omvandlas till en kortfilm, med premiär 27 september på Folkteatern i Göteborg. 

Där kommer Evin Ahmad, som prisats för sina roller i teaterns uppsättningar Marie Antoinette och Hamlet, att fira boksläppet under fyra kvällar med specialinbjudna gäster. Bland dem märks författaren och filmaren Lawen Mohtadi, Rojda Sekerzös som regisserade Evin Ahmad i filmen Dröm vidare, samt skådespelerskorna Lo Kauppi och Bianca Kronlöf.

LÄS MER: Stor GP-intervju med Evin Ahmad

LÄS MER: Recension av Evin Ahmads debutroman

Evin Ahmad betraktar kortfilmen som en förlängning av boken:
- Jag kände att det här var ett ypperligt tillfälle att få utforska mitt konstnärskap. Det som är så lyxigt är att jag i grunden är skådespelare, vilket gör att jag ganska lätt kan ta boken vidare till andra medium. Och Folkteatern är en perfekt plattform för detta, säger Evin Ahmad i ett pressmeddelande. 

Filmen har hon gjort tillsammans med  Ludde Falk, filmare och medarbetare på Folkteatern. Musiken är komponerad av Californiaman, alias Joel Igor Hammad Magnusson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.