Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Komikern Thomas Järvheden och Nanne Grönvall spelar två av huvudrollerna i Eva Rydbergs uppsättning av musikalen "Annie" på Nöjesteatern i Malmö.

Eva Rydberg regisserar "Annie" i Malmö

I november är det premiär för en ny svensk uppsättning av den klassiska musikalen "Annie" på Nöjesteatern i Malmö. För regin står den folkkära underhållaren Eva Rydberg.

Musikalen "Annie" sattes upp för första gången i New York i slutet på 1970-talet. Handlingen utspelar sig på 1930-talet och bygger på seriestrippen "Little orphan Annie" som handlar om en föräldralös flicka och hennes upprepade försök att rymma från barnhemmet hon bor på.

När "Annie" sätts upp i Malmö i höst är tidsandan bevarad.

- Vi funderade på om vi skulle modernisera handlingen, men kom fram till att den är bra som den är, säger Eva Rydberg.

"Rätt in i hjärtat"

Artisten Nanne Grönvall och komikern Thomas Järvheden är klara för rollerna som fröken Hannigan respektive herr Warbucks. Men själva kärnan i föreställningen utgörs av en barnensemble som ännu inte har tillsatts men som kommer att få publikens hjärtan att smälta, enligt Rydberg.

- Barnen går rätt in i hjärtat på människor. Varje gång man spelar den så gråter folk.

Hon får medhåll av Järvheden:

- Det uppstår en väldigt härlig och oskuldsfull energi med barn i ensemblen. Sedan har jag tre ungar själv, och har varit programledare i Barnkanalen, så jag är van vid barn.

"Kvinnliga mästaren"

För Thomas Järvheden var "Annie" den första musikalen han kom i kontakt med, som sexåring, och de musikaliska numren har följt honom genom livet. Nanne Grönvall har däremot ingen tidigare relation till just "Annie".

Hon tackade ja till sin roll av andra anledningar.

- När jag fick frågan visste jag inte vilka som skulle vara med och spela, men jag fick veta att Eva ska regissera. Jag har alltid velat jobba med henne, för mig är hon den kvinnliga mästaren vad gäller komik. Så svaret blev "absolut", säger hon.

Grönvall ser även fram emot att ta sig an rollen som den alkoholiserade och elaka fröken Hannigan, en roll som Rydberg själv har spelat tidigare.

- Det är en drömroll att få göra, och en väldigt utmanande roll. Men är det någon som vet hur det ska gå till så är det Eva Rydberg. Hon har ju själv gjort rollen och vet var gränserna går för att kunna framställa elakhet på ett humoristiskt vis.