Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Eurovisionarrangörer stäms på pengar

Kostnaderna för Eurovisoin Song Contest i Köpenhamn skenar. Det kommunala bolag som ansvarar för bygget av den gigantiska tv-scenen har inte betalat sina räkningar och stäms nu av en underleverantör.

Räkningarna hopar sig för arrangörerna av Eurovision Song Contest i Köpenhamn. Nyligen avslöjades att Danmarks Radio tvingats skjuta till 22 miljoner danska kronor för att täcka oförutsedda kostnader i samband med ombyggnationen av skeppsvarvet B&W-hallerne.

Nu stämmer en VVS-entreprenör det projektbolag som i Host City Copenhagens regi ansvarar för arenan och arrangemangen runt tv-tävlingen. Projektbolaget har underlåtit att betala räkningar på 4,7 miljoner danska kronor, skriver tidningen Metro Xpress.

Med moms och ränta uppgår skulden till sex miljoner danska kronor. Dessutom har ett elbolag som utfört arbeten i B&W-hallerne stora fordringar på arrangören och hotar med ytterligare en stämning.

Utgifterna skenar

Danska public service-bolaget Danmarks Radio (DR) och Host City Copenhagen har fått hård kritik i danska medier och verkar ha förlorat kontrollen över utgifterna i samband med evenemanget.

Tävlingen i Köpenhamn marknadsfördes som det gröna Eurovision, men uppvärmningen av den gigantiska tv-studion har ordnats med el från stora dieselgeneratorer.

Enligt uppgift till TT uppgår kostnaderna för diesel till runt 200 000 danska kronor om dagen, en utgift som inte finns i den ursprungliga budgeten.

Alla danska medier är dock inte lika hårda i granskningen av Eurovision. Den inflytelserika danska morgontidningen Politiken har gjort en genomgång av DR:s bevakning av sitt eget evenemang och bara funnit tre kritiska artiklar.