Eurovision-favoriten bereder sig på burop

Flera ryska deltagare har buats ut från Eurovision på senare år. Nu oroar sig storfavoriten Sergej Lazarev för samma sak, rapporterar SVT.

ANNONS
|

33-årige sångaren Sergej Lazarevs bidrag "You are the only one" är storfavorit hos bettingbolagen. Samtidigt väntas han bli utbuad av publiken.

– Jag har en inre beredskap för det. Mitt beslut är att inte reagera på buropen, utan bara göra mitt nummer, säger Sergej Lazarev till SVT:sKulturnyheterna.

Det är framförallt konflikten i Ukraina samt Rysslands HBTQ-politik som tidigareupprört den europeiska publiken. Men till SVT säger Sergej Lazarev att det inte är rätt mot artisterna att dra in politik i musiken.

Sergej Lazarevhar själv många fans i HBTQ- världen, och även om han är kritisk till Rysslands lagar som förbjuder homosexuell propaganda i Ryssland, menar hanatt man inte kan dra alla ryssar över en kam. Han säger att det i Rysslandfinns populära homosexuella kändisar och klubbar där gaylivet tar plats.

ANNONS

– Jag har uppträtt på flera gayklubbar, och delar inte in min publik i homo- och heterosexuella. Jag uppskattar när jag känner publikstöd och publiken på gayklubbar är alltid entusiastisk, säger han till SVT och tror att Ryssland skulle bli ett bra värdland för ESC.

I Ryssland är Sergej Lazarev ett känt namn sedan år 2000, då han 17 år gammal slog igenom med bandet Smash.

ANNONS