Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I går intog Bruce Springsteen Parken i Köpenhamn.

Ett steg närmare Ullevi

Det drar ihop sig. På fredag och lördag spelar Bruce Springsteen på Ullevi. Men redan på söndagen "genrepade" han i Köpenhamn.
I Danmark handlar det mest om Roskildefestivalen just nu. Kvällstidningen Berlingske Tidende (B.T.) rapporterar på webben om Lindsay Lohans hemliga halvsyster och Nelson Mandelas födelsedagsgala i London, morgontidningen Politiken satsar på Köpenhamns jazzfestival och Jyllandsposten puffar för en kommande film om operasångaren/försäljaren Paul Potts liv.
Gott så. Men den som ville ladda upp inför Bruce Springtsteens första spelning i Skandinavien (på den här turnén) hade inte mycket hjälp av de danska dagstidningarna. Förutom en helt fabricerad låtlista i B.T.

- Det verkar som om journalisterna har tagit ledigt, skrattar Per Christensen där han står och lurpassar tillsammans med Marianne och Henning Mogensen i varsin Springsteentröja utanför Hotel D'Angleterre vid Kongens Nytorv i centrala Köpenhamn.
De väntade, givetvis, på Mr Springsteen.
- För två år sedan skakade jag hand med honom just här utanför hotellet, berättar Per Christensen som blev lite ställd när Bruce Springsteen faktiskt tog hans utsträckta näve.

Per ville säga nåt begåvat, kanske be om en autograf, men allt han fick ur sig var " Öhh, Bruce, jag älskar dig".
- Bruce log mot mig och svarade "Oh no ...", skrattar Per Christensen igen som är på ett förträffligt humör trots att han väntat i drygt två timmar på att rockidolen från New Jersey ska dyka upp vid hotellet.
- Han brukar bo här, säger Marianne Mogensen som redan på söndagseftermiddagen kunde garantera en lysande konsert på Parken senare på kvällen.
- Absolut! Jag såg Bruces spelning i Hamburg härom veckan och den var helt enorm! Sjukt bra! Nästan lika underbar som på Ullevi 2003.

Och om Bruce Springsteen hade problem med att slå ihjäl sin lediga tid i går kunde han roa sig med att läsa värmande ord i flera av Europas dagstidningar. För Springsteens sommarturné översköljs av positiva omdömen.
"58-årige Springsteen är i en skrämmande god form" skrev brittiska The Independent efter spelningen på Old Trafford i Manchester den 29 maj. Evening Standards recensent skriver om samma spelning att "elden brinner fortfarande och den brinner i nästan tre timmar". Eller som Daily Mirror skrev efter premiärgiget i Dublin: "Direkt från första sången förvandlade han en stadion med 35 000 människor till en intim klubb".

Dessutom verkar Springsteen gärna ta emot låtönskningar från publiken på den här turnén.
På flera arenor har önskelapparna haglat över scenen, med resultatet att Springsteen spelat udda låtar som Thundercrack i Antwerpen, Held up without a gun i Hamburg, Trapped i Düsseldorf och Eddie Cochrans gamla Summertime blues i både Milano och Amsterdam.
Så, ett tips, vässa pennorna inför Ullevi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.