Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett av åtalen mot Harvey Weinstein lades under torsdagen ned av domaren. Åtal kvarstår dock i två andra fall.

Ett av åtalen mot Weinstein läggs ned

Domaren lägger ned ett av åtalen mot filmproducenten Harvey Weinstein, rapporterar The New York Times. Han står åtalad för att ha utnyttjat tre olika kvinnor sexuellt. Två av åtalspunkterna gäller våldtäkt.

Åtalet som läggs ned gäller sexuellt utnyttjande av en kvinna 2004. Anledningen är att en av kvinnans vänner berättat för polisen att kvinnan först uppgav till vännen att hon ska ha gått med på att ha sex med Weinstein, mot löfte om att få ett skådespelarjobb.

Polisen som tog emot vittnesmålet ansåg dock att vännens berättelse inte behövde förmedlas till åklagarna och därmed bedömer domaren att polisutredningen i fallet har varit bristfällig.

Kvinnan förnekar i ett brev till rätten att hon ska ha gått med på att ha sex och hävdar att det hela skedde mot hennes vilja.

Fler än 80 kvinnor har anklagat Harvey Weinstein för sexuella trakasserier eller övergrepp det senaste året. Filmmogulen är just nu släppt mot borgen, men åtal kvarstår fortfarande i de andra fallen – ett från 2006 och ett från 2013.

Åklagaren Cyrus Vance har tidigare sagt att Weinstein är anklagad för "några av de mest allvarliga sexuella övergreppen" och uppmanat potentiella offer att träda fram.

Weinstein nekar till alla anklagelser.