Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Erik Segerstedt siktar mot toppen

Han höll på att sparka in en vägg i ren ilska. Men till slut satte Erik Segerstedt förra veckans samba. I fredagens "Let's dance" väntar nya utmaningar - både quickstep och wienervals.

En koreografi tillsammans med gamla trion EMD i Melodifestivalen 2009. Det är det närmaste Erik Segerstedt har kommit att dansa tidigare. Förra veckan fick han panik och tvivlade på att han verkligen skulle lära sig samban. På genrepet en timme innan sändning fick han tre blackouts.

-Vid några tillfällen ville jag börja gråta, jag höll nästan på att sparka sönder väggen. Jag var så djävla förbannad på mig själv för att jag inte kunde få in grejerna i skallen, säger Erik Segerstedt.

När det väl gällde satte han stegen och fick tre sjuor av juryn.

Dubbla danser

I fredagens "Let's dance" blir det först en rasande snabb quickstep. Sedan, när alla har fått sina poäng, dansar de wienervals. Då har tre par chans att plocka ytterligare poäng.

-Wienervalsen är ganska svår men det är inte så många steg att komma ihåg. När man väl fått in själva rörelsen så går det liksom bara runt, runt, säger Erik Segerstedt.

I quickstepen får svettas med att hålla ordning på fötterna. Som tur är behöver han inte oroa sig för något rumpskakande.

-Det är inga konstigheter med höfter och så där. I latinska danser är det ofta rörelser jag är mer obekväm med.

Goda vänner

Tillsammans med proffsdansaren Sigrid Bernson siktar han på seger. De tränar upp till sex timmar varje dag och har blivit riktigt goda vänner.

-Det känns som att vi har känt varandra mycket längre, säger Sigrid Bernson och Erik Segerstedt förklarar: -Vi går igenom hela känsloregistret tillsammans varje dag. Ena stunden är man helt euforisk och jätteglad. Nästa stund är man bara förbannad och förtvivlad, säger Erik Segerstedt. -Jag vill jättegärna vinna.

"Let's dance" sänds på fredag klockan 20.00 i TV 4.