Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Eric Saade om uppväxten: "Jag minns bara kaos"

På Eric Saades dag i Så mycket bättre berättar popstjärnan om en stundtals stökig uppväxt med en svensk mamma och en pappa från Libanon.

Ska villigt erkänna att Eric Saades dag inte är den dag jag sett fram mot mest i årets Så mycket bättre. Och inte blir det bättre av att alltihop börjar med en närgången studie av ett förtroligt samtal mellan Uno Svenningsson och Uno Svenningssons uppstoppade rovfågel. Men det blir bättre.

Kanske inte när Saade lagar pannkakor med Aino Jawo och den förströdde Svenningsson. Och definitivt inte när gänget slår ihjäl tiden fram till lunch med bollspel och poolbad. Så mycket bättres förmiddagar är faktiskt det mest slätstrukna man kan utsättas för på tv just nu (det näst mest tråkiga är Så mycket bättres eftermiddagar, den här gången i form av ett resultatlöst fiskafänge).

Obekväm med uppmärksamheten

Men det är lite sött när man inser hur obekvämt det faktiskt känns för flickidolen Eric Saade att stå i centrum för de övriga artisternas uppmärksamhet. Den här typen av strålkastarljus är inget som den 27-årige skåningen lockas av eller söker.

Och temperaturen stiger när Eric Saade berättar om sin stundtals röriga uppväxt. Hans pappa är palestinier från Libanon och mamma svensk skåning. De skildes när Eric Saade var ung men hur de båda träffades (som Tomas Andersson Wij undrar) får vi aldrig reda på. Det har Eric Saade ingen aning om. Tydligen har det aldrig slagit honom att fråga. "Jag är extremt dålig på att prata med mamma och pappa om saker som inte är glada" lyder förklaringen. 

Skapade fantasivärldar

 "Alla säger att jag är så bra på att stänga av" säger Saade lite senare och antar att det har med hans uppväxt att göra.

Som sexåring började han skapa fantasivärldar där han låtsades sjunga för massor av människor, och redan då kom musiken in i hans liv. Och efter att Saade fick en gitarr av sin morfar var musiken där för att stanna.

Roligast i hela programmet (frånsett låttolkningarna) är det dock att se de gamla klippen med What's up, pojkbandet som Eric Saade hade ihop med Mellosegrar-kollegan Robin Stjernberg.  

Så mycket bättre sänds i TV4 klockan 20.00.