Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eric Saade är en av årets programledare i Melodifestivalen.

Eric Saade: Det började i Leksand

Melodifestivalen besöker Leksand för fjärde gången. Just här lades grunden till Erik Saades Melodifestivalframgångar.

Innan Eric Saade fick uppdraget att programleda Melodifestivalen 2019 hade han varit med och tävlat två gånger, först med låten "Manboy" 2010, för att sedan vinna hela tävlingen med "Popular" 2011.

Allting började i den lilla tätorten i Dalarna.

- För tio år sedan var jag i Leksand och kollade på en annan artist som tävlade här, och det var då jag träffade Fredrik Kempe. Han och jag har blivit en följetong i och med mina Melodifestivalbidrag och det började faktiskt här, för exakt tio år sedan, berättar Eric Saade.

I veckans Melodifestival kommer Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade att programleda tävlingen, vilket betyder att Sarah Dawn Finer står över.

- Jag tror att den största utmaningen blir öppningsnumret och mellanakterna. Där får jag hålla i mig för att det ska bli rätt. Jag vill inte säga för mycket men jag har oerhört stort ansvar i de här akterna, säger Kodjo Akolor.

- Jag tror att den största utmaningen blir att hålla sig till manus, berättar Eric Saade.

TT: I hur stor del av tävlingen går du utanför manus i vanliga fall?

- Det som har varit skönt har varit den här balansgången som vi fick jättefina ord om, att folk upplever det som att vi inte har ett manus. Det är klart att vi har, men vi är bra på att snacka också, säger han.