Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eric Saade står i centrum i veckans avsnitt av "Så mycket bättre". "Det var svårt att ha sin egen dag, jag tyckte att det var den jobbigaste dagen", säger han. Arkivbild.

Eric Saade öppnar sig: "Ren terapi"

Eric Saade har alltid varit privat. Men i "Så mycket bättre" tvingas Melodifestivalvinnaren lätta på locket.

När Eric Saade tackade ja till "Så mycket bättre" var det framför allt för att få "testa sina musikaliska vingar". Han ville få en chans att prova på olika sound, språk och genrer.

Programmets andra del, snacket, fruktade han.

- Jag var orolig för att allt privat skulle komma ut eftersom man är tvungen att öppna sig. Jag har inte gjort den grejen, jag är väldigt ovan och var sjukt nervös för den delen, säger Eric Saade.

"Piss i Mississippi"

Att han trots det bestämde sig för att ställa upp var för att han ville utmana sig, även på det området.

- Det här blev verkligen ren terapi. Jag tror ärligt talat att jag lärde mig något av det också, när jag kom hem kände jag att det var lättare att snacka och inte vara så "hysch hysch" om grejer. Jag tror att det var positivt för mig som person att vara med.

I lördagens avsnitt är det hans dag på pensionat Grå Gåsen. Att stå i centrum beskriver Eric Saade som det allra jobbigaste med hela "Så mycket bättre"-äventyret.

- Att göra tolkningarna var som en piss i Mississippi jämfört med att sitta och snacka i tv. Jag kommer nog aldrig att bli van vid att prata om mig själv och mitt liv framför en massa människor och kameror. Det är en onaturlig situation.

"Sabina överraskade"

Men i veckan är det alltså Eric Saades låtar som ska tolkas av Sabina Ddumba, Uno Svenningsson och de andra. Något han beskriver som en omvälvande upplevelse.

- Man blir så jävla chockad hela tiden över vilka låtar de har valt. Vissa grejer kunde jag inte alls förvänta mig på förhand. Det är så svårt att ha någon bild av hur det ska låta och så helt plötsligt låter det. Det var som att få sex presenter.

TT: Var det någon tolkning som gjorde extra starkt intryck?

- Jag tycker att Kikki och Tomas berörde väldigt mycket på min dag när det kommer till ämne och budskap. Sedan överraskade Sabina mest. Men överlag, alla är så duktiga. Man sitter där och har världens lyxigaste jobb, det är bara att luta sig tillbaka och lyssna på en massa versioner av den musik som man har gjort.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.