Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En mjukare Uggla i Så mycket bättre

I årtionden har han häcklat, roat och provocerat med sin musik. Men i TV:4:s Så mycket bättre hyllas Magnus Uggla för sina känslosamma tolkningar av de andras låtar. När det är hans tur att stå i centrum visar han upp en mjukare och mer osäker sida av sig själv.

-Det var en annorlunda upplevelse att bo så där och spela in dygnet runt med de här människorna. Det var otipppat kul. Jag trodde att det bara skulle vara jobbigt men det var kul, säger Magnus Uggla inför lördagens program.

I hans avsnitt av Så mycket bättre berättar Magnus Uggla att han egentligen är en blyg person och att en av anledningarna till att han blev artist är hans dåliga självförtroende och bekräftelsebehov.

-Jag vet ju inte hur folk ser på mig men jag är som sagt blyg och det kan ju lätt förväxlas med butter och kaxig, säger han i programmet.

l

Hyllats

Efter de tre första avsnitten har han hyllats för sina tolkningar av Olle Ljungströms Jag och min far och Miss Lis Heard of a girl omskriven på svenska. Båda gångerna rörde han de andra deltagarna till tårar med sina känslosamma framträdanden.

-Jag tyckte det var väldigt kul. Jag var nöjd med arrangemangen jag hade gjort på deras låtar och tyckte att det var spännande att få se hur de skulle reagera. Och dessutom var jag stolt över det jag hade gjort.

l

Svår grej

Vid lunchen och middagen tycks Uggla både njuta och bli stressad av att få se sina alster i annan skrud. När TT Spektra pratar med honom säger han att det var en konstig situation.

-Det är inte helt enkelt att sitta där när de ska framföra ens låtar. Det blir mycket fokus på "vad tycker du?". Det var en svår grej tyckte jag.

Under de andras dagar var han flitig med att ställa frågor och påpekade själv att han lät som en skjutjärnsjournalist när han frågade Olle Ljungström om hans missbruk. Att prata om sig själv upplever han varken som svårt eller särskilt naturligt.

-Det är nog mina radioskills, säger han och skrattar. Jag är genuint intresserad av andra människor. Jag är mer intresserad av att fråga hur andra har det än att prata om mig själv.