Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En mer poppig Ellen Sundberg

Ellen Sundberg har knåpat ihop ett fint album borta i Dreamland Recording Studios i Woodstock.

Skivor

Rock
Ellen Sundberg
Cigarette secrets
(BMG/Sony Music)
 

I öppningslåten Favorite town sjunger Ellen Sundberg omväxlande på svenska och engelska. Det är lite kul, men tillför egentligen ingenting förutom en känsla av mild förvirring. Effekten som överraskar och verkligen lyfter Miriam Bryants One last time försvinner helt här.

Det sagt är det ändå ett fint album som Ellen Sundberg knåpat ihop borta i Dreamland Recording Studios gamla kyrka i Woodstock. Där har Ron Sexsmith, The National och Herbie Hancock alla gjort skivor och det var också här som The B-52's spelade in sin sköna Love schack. 

Alltså känns det helt naturligt att Ellen Sundberg på nya skivan gästas av Garth Hudson från The Band som, även om det inte hörs så mycket, säkert färgat känslan i vissa låtar med sin blotta närvaro.

Annars har Ellen Sundbergs americanadoftande och lätt folkiga tongångar klätts i ett luftigare och emellanåt närmast poppigt sound. Jämförelserna med Neil Young lär upphöra när musiken stundtals påminner om U2 (Be your harbor ) men det är nog inget som bekymrar Ellen Sundberg.

Det är ju så här hon vill låta. Kanske inte så eget eller ens personligt alla gånger, men genomgående snyggt och proffsigt, och Radio shadow måste vara en av augusti månads skönaste låtar.

Gott så.