Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"En gång i Phuket" filmas på danska

400 000 svenskar har sett Peter Magnusson börja om i Thailand.

Nu blir det danskarnas tur.

"En gång i Phuket" är en av få svenska filmer som har lyckats locka en storpublik under vintern. Detta har inte gått obemärkt förbi i vårt grannland Danmark, redan efter första helgens framgångsrika biljettförsäljning väcktes intresset för att göra en dansk version av filmen.

Kvitto

Och nu är det klart att det danska produktionsbolaget Eyeworks Fine & Mellow och producenten Thomas Gammeltoft, som tidigare gjort ett tiotal långfilmer, har säkrat rättigheterna.

Filmens svenska producent Lena Rehnberg meddelar att både hon och Peter Magnusson är glada över att succékomedin nu får nytt liv i Danmark. Storyn kretsar kring karriärcoachen Sven, som lämnar sin trista vardag för att skriva en roman i Phuket, där han blir indragen i kärleksförvecklingar och äventyrliga utfärder.

-Det är ett kvitto på att detta är en universell story. Även i Danmark är Thailand ett stort resmål och de gick igång på det här att fly bort från sitt liv, säger Lena Rehnberg.

Gästspel

Än så länge finns varken manus eller regissör på plats i det danska projektet men högst upp på den danske producentens önskelista står Kathrine Windfeldt, som regisserat den andra svenska filmsuccén i vinter, "Hamilton".

Om Peter Magnusson eller någon annan av skådespelarna i den svenska filmen ska medverka är inte heller klart.

-Det är lite för tidigt att säga, men det är inte omöjligt att Peter gör ett litet gästspel, det får vi se, säger Lena Rehnberg.

Detta är första gången en svensk film görs i dansk version, däremot har vi Danmark att tacka för "Jönssonligan"-filmerna, som gjorts i både dansk och norsk version under namnet "Olsenbanden".