Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Emrik ska rädda Kulturkalaset

Göteborgs funkfarbror Emrik Larsson kallas in för att ro årets kalas i hamn.

GP har tidigare berättat att Göteborgs Kulturkalas har fått sin budget minskad med 4,6 miljoner kronor. Resultatet blir ett kalas som kortas med en dag och som får färre scener.

Bantningen fick den konstnärliga ledaren Mia Samuelsson att säga upp sig i protest.

LÄS MER: Febril kamp för att få ihop årets Kulturkalas

Nu är det klart att hon ersätts av Emrik Larsson, skateboardfantasten och artisten som en gång i tiden startade Stonefunkers och numera sjunger i M-Rock.

"Man blir ju förbannad"

Så mycket tid för sitt eget musicerande får han inte i sommar, då han nu hoppar in som programproducent för att årets kalas ska blir så bra som möjligt.

- Man blir ju förbannad när man hör hur det gått till med nedskärningarna, inte minst med tanke på att jag tycker att Kulturkalaset de senaste åren blivit så jäkla bra och hittat en fin balans, säger han.

Önskar sig en dj-scen

Det betyder inte att han saknar idéer för årets scener.
- Mitt jobb kommer att handla mycket om logistik, att se till att allt funkar. Men några luckor finns kvar i programmet och jag har en del idéer, som en renodlad dj-scen.

Hela organisationen ses över

Han och M-Rock hinner åtminstone med en spelning i sommar: 8 juni på Lisebergs Taubescen.

Emrik Larssons uppdrag för kalaset är slut 1 september. Då ska hela organisationen ses över, enligt Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för Kulturkalaset.