Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I onsdagens kvartsfinal av "Sveriges mästerkock" lagade de tävlande mat som låg dem extra varmt om hjärtat. Pressbild.

Emotionell kvartsfinal i "Sveriges mästerkock"

I onsdagens rafflande avsnitt av "Sveriges mästerkock" lagade deltagarna mat med hjärtat – och det blev klart vilka tre som gör upp i nästa veckas semifinal.

Från ett startfält på tolv personer närmare sig nu "Sveriges mästerkock" finalen med stormsteg. I onsdagens kvartsfinal tävlade amatörkockarna Lotta Öström, Adam Lund, Emma Laiti och Erik Hammar om en semifinalplats – och det blev Lotta som föll på målsnöret.

Känslosam matlagning

Den första ronden i kvällens avsnitt blev en emotionell historia. Deltagarna lagade favoritmaträtter utvalda av sina nära och kära, som även var på plats och hejade.

Lotta Öström bjöd på älgentrecôte, medan Emma Laiti satsade på den svenska klassikern köttbullar. Erik Hammar visade prov på proffsigt hantverk när han serverade röding och Adam Lund lagade pocherad torsk – en lyckoträff som tog honom direkt vidare till semifinal.

Knepig köttutmaning

I det andra momentet gallrades semifinalens resterande två deltagare fram. Lotta, Emma och Erik stod inför uppgiften att laga iberico-gris inspirerad av programmets jurymedlem Markus Aujalays matlagningsfilosofi.

De två som lyckades bäst med maträtten blev Emma och Erik, medan Lotta fick lämna "Sveriges mästerkock".

- Jag kommer ha detta i min ryggsäck resten av livet. Ta fram minnen, kunskap, smaker och jag kommer vårda det här minnet som en fin diamant, säger Lotta Öström i programmet.

Nästa vecka avgörs vilka som går till final i "Sveriges mästerkock".