Emma Roberts - sista skriket

Hon är känd som barnstjärna och Julia Roberts gulliga brorsdotter. Nu utmanar Emma Roberts den bilden med en roll i "Scream 4".

-Jag har ett väldigt bra skräckfilmsskrik som jag har sparat till den rätta filmen.

Det har gått elva år sedan den senaste "Scream"-filmen gick på bio. Då var Emma Roberts nio år gammal och för ung för att komma in på barnförbjudna filmer - om hon ens hade velat. Det första mötet med filmerna, på ett pyjamasparty i tonåren, blev en chock.

-Jag blev helt skräckslagen. Jag ser bara rysare om jag måste, och i så fall tvingar jag en kompis att sova över efteråt, säger hon på telefon från Los Angeles.

Sidney återvänder

"Scream 4" utspelar sig 15 år efter de första Woodsboromorden, och Sidney Prescott (Neve Campbell) återvänder till hemstaden för att lansera sin nya bok. Då börjar dödandet på nytt, nu med inspiration från mord i kända nyinspelningar av skräckfilmer. Emma Roberts spelar Sidneys kusin Jill, som tillsammans med sina vänner blir mördarens nya jaktbyten.

-I slutet av varje inspelningsdag var vi allihop helt nedsölade med fejkblod. Blodet luktade lönnsirap men det smakade inget vidare, säger hon och skrattar.

Filmen är en av Emma Roberts första filmer utanför barnstjärnefacket. Hon slog igenom med en tv-serie på barnkanalen Nickelodeon och har gjort en rad familjefilmer, som "Kitty och Hollywoodmysteriet" och "Hundpensionatet". Men nu försöker hon etablera sig som vuxenskådis. Hon spelade mot sin faster Julia i den romantiska komedin "Valentine's day" och gjorde nyligen en roll i "It's kind of a funny story", en rosad film av indieregissören Ryan Fleck om några självmordsbenägna ungdomar som hamnar bland vuxna mentalpatienter på en psykiatrisk klinik.

-Det är en film som säger till publiken att det är okej att vara sig själv, det är okej att känna sig annorlunda. Och att ofta när du tror att du känner något som är knäppt, så känner alla andra samma sak.

TT Spektra: Vad är den vanligaste missuppfattningen om dig?

-Antagligen att jag använder mitt namn för att få det jag vill ha. Det är inte sant - jag känner många som har ett känt namn och de får inget gratis. Det är irriterande, men jag försöker att inte låta det störa mig.