Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Emma Knyckare om varför hon jävlas med Fredrik Lindström

För andra sommaren i rad åker Emma Knyckare med på grabbarnas egen humorturné Badjävlar. Biljettsläpp fredag 7 april.

Vilka följer med dig på turnén?

- Låt mig se ... Nour El Refai, Soran Ismail, Henrik Schyffert, David Batra, Fredrik Lindström och nya för i år är Måns Möller och Johan Rheborg.

Finns det någon av dina kollegor som du är rädd för?

- Förutom allihopa? Nej, rädd är jag väl inte för någon. Det var lite mer nervigt förra året när man undrade om Fredrik Lindström skulle sitta och besserwissra hela veckan. Nu vet jag att de är helt okej att ha att göra med.

Hur är publiken på en sommarhumorturné?

- Det är så olika. När man är i semesterparadisen så är det mycket folk med segelbåt från mina föräldrars generation, i städerna är publiken yngre.

Anpassar ni er efter det?

- Ja, litegrann. Jag, Nour och Soran är det yngre gardet och vi anpassar oss när vi har en äldre publik. De äldre i gänget tar inte så mycket hänsyn till att en yngre publik inte vet vem Totta Näslund är.

Hur ändrar du vad du säger?

- För en äldre publik kör jag mer snabba under bältet-skämt. För en yngre publik, som är mer van vid mig, kör jag mer invecklat och kanske mer politiskt.

Förra året ville du att ni skulle bli fler kvinnor på scen. Hur blev det med den saken?

- Det blev exakt lika många i år – jag och Nour. Men det är en man mindre, så procentuellt sett är det en förbättring. Det är ju så att turnén är byggd kring ett gubbkompisgäng, som har åkt runt jättelänge tillsammans. Som tjej blir det kanske lite nervöst att vara med första gången, det var det för mig, men nu vet jag att det är jätteroligt.

Vad är en badjävel enligt dig?

- Då tänker jag på min mormor. Hon låg alltid på en viss klippa vid Getterön och solade. Hon hade lite aggressiv utstrålning så ingen annan vågade lägga sig på klippan, det är en badjävel för mig.

Vem ska du själv jävlas med i sommar?

- Fredrik Lindström! Jag ska lägga grus i hans säng och trassla till hans lockar. Det är alltid roligt att jävlas med de äldre och han framstår ju som 500 år. Han är så korrekt också, men han kan konsten att ha skoj.

Vem vill du bada med, då?

- Jag ska bada med gänget som jag åker med. Men Soran såg jag inte bada en enda gång förra året, han är nog en riktig badkruka.