Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Emilie Lindholm.

Emilies oväntade liftare: Håkan Hellström

Många är de fans som drömmer om en tu man hand med Håkan Hellström. GP:s reporter Emilie Lindholm lyckades, av en märklig slump, med just det.

Du har haft en liftande Håkan Hellström i din bil. Berätta!

– Det stämmer nästan! Det hela började med en brand på ett tågspår som gjorde att alla tåg mellan Stockholm och Göteborg stannade och dumpade av folk i Falköping. Det var flera hundra på stationen och mitt i vimlet fick jag syn på Alex Schulman och lite längre bort på en stenmur satt Håkan Hellström med en bok. Om jag ska vara ärlig fick jag blinka två gånger innan jag förstod att det var han….. liksom på riktigt. Jag skulle bli upphämtad med bil och jag frågade om han ville ha skjuts till Göteborg. Och det ville han!

Hur var det att träffa honom?

– Han var avslappnad och trevlig och satt där på muren med en bok i handen och all sin packning i en ica-kasse. Vi småpratade lite om jobb och sådant. Helt plötsligt sa han "vänta lite" och försvann. Jag satte mig på stenmuren och väntade och funderade på om han hade bestämt sig för att sticka i från mig. Sen kom han tillbaka och berättade att han hade varit tvungen att gå och kissa. Efter det bjöd han mig på en dricka på Pressbyrån. Jag tog en Cola zero och jag minns att jag skämdes över mitt val när han köpte en nyttig grön smoothie. 

Hände det något särskilt på vägen?

- Under hela resan satt Håkan i baksätet och trummade med händerna på knäna och bilinredningen. Tror faktiskt inte att han satt still en sekund på de två timmar som vi tillbringade tillsammans i bilen. Min vän, tillika kollega som hämtade upp oss hade inte kört bil på länge så färden mot Göteborg gick lite vingligt ibland. Sen hittade vi inte riktigt heller. En gång ropade Håkan "Jag vill inte dö, jag kan köra i stället om ni vill?" Han tillade även "Alltså jag skiter i om jag dör men jag tänker på mina barn, tråkigt att växa upp utan farsa". Haha.  När jag tänker efter så var mötet med Hellström som att befinna sig i en video till en av hans låtar. Varje mening han sa var som en del av en låttext. En gång tittade han ut genom fönstret på ett ödehus som låg på en åker (på slätta) och berättade om en kyss från ungdomen. Han pratade om hur allt startade på Jazzhuset, Evert Taube, Brännö och kärlekshistorier. 

Hur skildes ni åt sen?

– När vi började närma oss Göteborg visade det sig att min vän hade väldigt bråttom så han dumpade av oss efter vägen i Partille där han skulle svänga av. Helt plötsligt stod Håkan och jag ensamma i ett dike utanför Shell-macken vid E20 i Partille. Men det verkade inte bekymra Håkan alls, han drog upp telefonen och beställde en taxi åt oss. I taxin blev det dock lite dålig stämning eftersom taxichauffören vevade ner rutan och skrek till en annan taxisnubbe att han hade "HÅKAN HELLSTRÖM I BILEN". Sen frågade han om vi var ihop…...När jag hoppade av taxin på Eriksberg kramades vi hejdå och jag vinkade när taxin körde vidare mot Brännö. 

Visst blev du omnämnd i en viss podcast efter detta också?

– Ja, efter ett par veckor ringer en vän till mig och säger att Alex och Sigge pratar om mig och Håkan Hellström i sin podcast. Grejen var att jag hade twittrat till Alex Schulman och frågat om han var strandad i Falköping, men jag fick inte svar. Dagen efter skickade jag en ny tweet där jag skrev "synd att du inte svarade, då hade du kanske fått skjuts tillsammans med Håkan Hellström". I podcasten pratade han om vad som kunde hänt i fall han hade svarat mig och åkt med. "Jag och Håkan Hellström kanske hade blivit vänner för livet", sa han bland annat.

Vad har du för relation till Håkan?

– Jag önskar jag kunde säga att vi har någon form av relation, men sanningen är att jag inte har pratat med honom sedan dess, och det var två år sedan nu. Men man hoppas ju att det blir fler gånger, vi hade verkligen trevligt. Han får gärna höra av sig om han läser detta.