Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Jensen: "Skriva krönika och bryta ihop i badkaret"

Emil Jensen gjorde ett omtyckt första sommarprat 2016. Några månader och ett krossat hjärta senare debuterar han nu också som vintervärd. Och berättar lika vackert om hjärtesorg som han gjorde om sin bortgångna syster i somras.

I sitt sommarprat 2016 berättade musikern och poeten Emil Jensen om sin systers bortgång. Sitt vinterprat hade han tänkt ägna helt åt missförstånd, men så drabbades han av en stor hjärtesorg. Därför handlar det lika mycket om ett krossat hjärta.

Om att plötsligt ha all tid i världen, för det finns ingen att skynda hem till längre. Att skriva en krönika, styrketräna, svara på mejl, bryta ihop i badkaret, och sedan fixa med fakturor när man gråtit klart. Ändå är det bara förmiddag. 

Varför skrockar alltid vuxna om ungas hjärtesorg, undrar Jensen. Är det för att unga är så mycket bättre på datorer och de äldre vill visa att de minsann har koll på andra saker – som livets sorger? 

Emil Jensen tar ett krossat hjärta på allvar. Men han är en vän av komik också, som när han läser upp alla samlade råd från folk om hur man kommer över någon. Råd som blir absurda ihop och berättas till tonerna av delfinrop. Ha inte anknytningsproblem, köp en helt ny garderob, och kanske ett av de bättre: var snäll mot dig själv. 

Jag skulle faktiskt kunna lyssna på ett dubbelt så långt program, Emil Jensen är så bra på både ord och berättande. Det är som motsatsen till att vara hjärtekrossad – 90 minuter är snabbt förbi.