Elvis Presleys övergivna flygplan är till salu. Arkivbild.
Elvis Presleys övergivna flygplan är till salu. Arkivbild.

Elvis gamla jetplan till salu

Ett stycke rock'n'roll-historia är till salu. Enligt CNN auktioneras rockikonen Elvis Presleys övergivna jetplan ut – men planet är långt ifrån toppskick.

ANNONS
|

Flygplanet, modell "Lockheed jetstar", ägdes av Elvis och hans far Vernon Presley. Dessvärre har det specialdesignade jetplanet stått still på marken i 36 år och är i behov av en ny motor och en rejäl renovering.

Så sent som 2017 auktionerades planet ut sist – för summan 3,8 miljoner kronor. Men den senaste ägaren kom snabbt på andra tankar, och nu är ikonens övergivna farkost åter till salu.

Enligt GWS Auctions, som tidigare auktionerat ut planet, är det Elvis Presley själv som inrett planet. Ett uttalande auktionshuset baserar på dokument från den federala luftfartsmyndigheten i USA, FAA. Medan den före detta ägaren Roy McKay påstår att det var han som står bakom den sammetspräglade inredningen.

ANNONS

Den här gången auktioneras flygplanet ut av Ironplanet som inte ger sig in i dispyten, utan enbart hävdar att Elvis Presley ägt flygplanet.

Elvis ägde två flygplan i modellen "Lockheed jetstar". Utöver det som står parkerat i New Mexico och nu auktioneras ut, står även ett vid rockikonens hem Graceland i Memphis.

TT

ANNONS