Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Elton John – populär. Arkivbild.

Elton John hedrade offren i Stockholm

När världsstjärnan Elton John spelade på Gröna Lund hedrade han offren för bland annat terrordådet i Stockholm med låten "I want love", skriver flera medier.

- Allt jag kan göra som musiker är att spela en sång för alla dem som drabbats av terror, sade artisten från scenen.

Under låten projicerades texten ”We love you” på en skärm bakom artisten, tillsammans med förkortningar för Berlin, London, Manchester, Paris, Orlando, Nice och Stockholm. Städerna har drabbats av terrorattacker under de senaste åren.

- Det har hänt hemska saker i England, och det händer hemska saker i världen. Det är märkliga tider vi lever i, sade Elton John enligt Aftonbladet.

Nöjesparken fick innan konserten stänga sitt inträde i förtid, strax före klockan 17, eftersom Elton John lockade så mycket folk.

- När det är ungefär 17 000 inne samtidigt vid stora scen, då stänger vi entrén. Det gör vi av säkerhetsskäl, då vi har ett fullt ansvar över alla gäster inne i parken, sade pressansvarig Annika Troselius till Aftonbladet.

Liknande scener har utspelat sig tidigare på nöjesfältet, bland annat när Tenacious D spelade 2013 och det kom vittnesmål om personer som försökt simma till Gröna Lund för att ta sig in.