Efterlängtad spelning för Bellaroush

ANNONS
|

– När vi spelade förra gången var det svinkul. Det var folkfest, riktig majornaanda, folk satt på olika uteserveringar och lyssnade. Det var en minnesvärd spelning och det känns helt fantastisk att få komma tillbaka, säger Annelie Johansson, trummis i Bellaroush.

Bellaroush är ett sjumanna starkt band från Göteborg vars musik som grundar sig i reggae, men eftersom alla i bandet har olika musikalisk bakgrund blandas genrer och musikstilar.

– Vi är ett genrekaosband, skrattar Annelie Johansson.

Basen i musiken ligger alltid i de olika stämmorna och stämsången, men med den senaste skivan har de börjat gå från den organiska och akustiska musiken och mot mer syntar och ett mer experimentellt sound. Annelie Johansson beskriver bandets musik som energisk och intensiv och med en politisk framtoning.

ANNONS

– Det kommer att bli en färgsprakande spelning på Marmelad. Vi har alltid mycket feeling, men vi kan ta ner musiken och hitta allvaret också.

Kvällen kommer dock bli ovanigt intensiv för Annelie Johansson. Hon ska inte bara spela med Bellaroush, utan agerar även förband med sin egen trio, annelie.

– Ja det blir lite speciellt. Jag får ladda upp och ladda om, hoppas att peppen håller i sig. Men om jag bara lyckas stoppa in nerverna igen efter min egen spelning ska det nog gå bra, säger Annelie Johansson.

ANNONS