Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Efter tvillinglyckan – nu talar Clooney ut om papparollen

– Vi är väldigt glada och exalterade. Det kommer att bli ett äventyr, berättar George Clooney i den franska tv-showen Rencontres de Cinema.

George Clooney och hans fru Amal Clooney väntar tvillingar. Under ett besök i Frankrike öppnade den 55-åriga skådespelaren upp sig för första gången sedan nyheten släpptes, skriver Vanity Fair
– Vi är väldigt glada och exalterade. Det kommer att bli ett äventyr, berättar han i den franska tv-showen Rencontres de Cinema.

LÄS MER: Matt Damon om Clooneys bebisbesked: Jag började nästan gråta

Skådespelaren har länge varit känd för att vara "en evig ungkarl". Men 2014 gifte han sig med juristen Amal Clooney och häromveckan avslöjade paret att de väntar barn. I Rencontres de Cinema berättar Clooney om förväntningarna och reaktionerna från vänskapskretsen.

Vännerna retas

Han uppger att alla varit "väldigt stödjande" och att många av hans vänner, vars barn redan vuxit upp, retar honom för att bli pappa i så sen ålder.
– Det blev väldigt tyst och sen började de imitera gråtande bäbisar. Och hela bordet brast ut i skratt, avslöjade han.

LÄS MER: Här är kändisarna med hemliga tvillingar

Clooney hinner fylla 56 år innan bebisarna kommer. Trots detta behåller han lugnet och poängterade i tv-showen att det finns de män som är betydligt äldre än honom och som skaffar barn – exempelvis franska skådespelaren Jean-Paul Belmondo. Han blev pappa när han var 70 och är idag 89 år.
– Så jag mår lite bättre. Att vara 56 år när de kommer är inte så hemskt.

Mångfaldigt Oscarsbelönad

George Clooney är känd från filmer som "From Dusk till Dawn" och megafloppen "Batman & Robin". Han debuterade redan 1978 som statist i tv-serien "Centennial". George Clooney är mångfaldigt Oscarsbelönad och har tagit emot pris för Bästa Film med "Argo" och Bästa Manliga Biroll för sin insats i "Syriana".

Vidare har George Clooney även spelat Dr Ross i sjukhusserien E/R. Rollen räknas som hans stora genombrott som skådespelare.