Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roffe Ruff berättar om vägen tillbaka till musiken i nya numret av Faktum.

Efter sex års tystnad – nu är Roffe Ruff tillbaka

När uppmärksamheten blev för stor bestämde sig rapparen Roffe Ruff för att lägga av med musiken. Nu, sex år senare, är han tillbaka med albumet Och han älskade dom alla. Sin enda intervju har han gjort med tidningen Faktum.

Där berättar Roffe Ruff om varför han bestämde sig för att sluta med musiken.

Hans karriär började när han fick frågan om han ville vara med på en samlingsskiva med svensk hiphop och reggae. Det ville han, men han skulle vara anonym.

– När jag växte upp var artister inte tillgängliga på det sätt som de är i dag. Om jag hade kunnat kolla i min telefon och sett Gene Simmons i Kiss, utan smink hemma i badrummet, hade jag ju inte tyckt att han var lika fräsig. Det behövs lite mystik, säger Roffe Ruff till Faktum.

Identiteten är ett mysterium 

Att han kommer från Majorna är känt, men hans egentliga identitet är fortfarande ett mysterium. På bilder är han alltid maskerad av en mössa med döskalletryck som han dragit ner för ansiktet.

2009 kom debutalbumet Ormar i gräset och intresset för Roffe Ruff växte snabbt. Många försökte ta reda på vem han var och uppmärksamheten blev för mycket. I intervjun berättar Roffe Ruff om hur han smygfilmades på krogen och fick brev från fans skickade till sitt hem. Botten var nådd när någon gjorde inbrott i hans producents lägenhet.

– De klippte inte bara grejerna utan de stannade ju kvar i lägenheten, bärsade och svinade. Det var ett angrepp och det kändes som att det var riktat mot mig, säger han till Faktum.

Det var 2011 och Roffe Ruff bestämde sig för att lägga av. Men först släpptes Barrabas, hans andra fullängdsalbum. Den blev ett avsked, och som han beskriver det i intervjun skulle skivan fungera som ”ett stort jävla långfinger”.

"Jag är absolut ingen hjälte"

Nu är Roffe Ruff tillbaka. Den 15 juli släpps Och han älskade dom alla och den 28 juni, samtidigt som numret av Faktum ges ut, kommer den första singeln Bruna kuvert. Döskallemasken är fortfarande kvar.

– I viss mån handlar det väl om jantelag, att jag inte vill ha någon uppmärksamhet. Samtidigt är det komplext för det gjorde ju bara att intresset för min person ökade. Men jag har insett att jag inte kan hindra det, det spelar ingen roll vad jag gör och då kan jag lika gärna fortsätta göra musik. Folk vill ha sina hjältar men det ställer jag inte upp på. Jag är absolut ingen hjälte, jag är bara ett nöt som alla andra.

 

Imorgon, den 28 juni, finns nya numret av Faktum att köpas.