Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Efter nyårslöftet - GW har rasat 22 kilo

Kriminalprofessorn och författaren Leif GW Persson har på bara ett par månader kommit nästan halvvägs i sitt nyårslöfte att gå ner totalt 50 kilo. På fyra månader har han, tack vare den nya kostomläggningen och mer motion, rasat 22 kilo, skriver Expressen. – Gällande framtiden så kan jag med tillförsikt säga att jag kommer att upphöra att existera vid jul med den här takten, säger han till tidningen.

Som GP tidigare har skrivit om har Leif GW Persson satsat på ett hälsosammare år i år, med ett nyårslöfte att gå ner så mycket som 50 kilo. 

"Mätt med varje medicinskt mått på fysisk hälsa är jag inte ens ett dåligt skämt och jag har därför beslutat att jag under 2017 skall gå ner 50 kilo", skrev Leif GW Persson i sin krönika i början av året.

I januari hade han gått ner 10 kilo och nu, fem månader in på det nya året har han förlorat 22 kilo totalt, enligt Expressen.

Leif GW Persson har tidigare pratat om sin hälsa, eller snarare sina hälsoproblem. I en intervju förra året i Sveriges Radio berättade han att han äter runt 80 olika tabletter i veckan, på grund av sitt hjärta.
– Jag käkar en förskräcklig massa mediciner, jag vräker i mig 80 tabletter i veckan, sa Leif GW Persson då. 

"Jag bara äter annorlunda"

Han har också sagt han skulle dö utan sina mediciner, antingen på grund av en hjärtinfarkt eller en hjärnblödning. 

För Expressen uppger Leif GW Persson att det hittills inte har varit speciellt svårt att gå ner sina 22 kilo.
– Jag har inte kämpat på hela tiden. Jag bara äter annorlunda, förklarar han för Expressen.

Han har också börjat motionera mer, vilket han menar har varit till stor hjälp. Ambitionen nu är att kunna uppfylla sitt ambitiösa nyårslöfte, skriver tidningen. Men samtidigt menar han att om det fortsätter i samma takt kan han snart komma att försvinna.
– Gällande framtiden så kan jag med tillförsikt säga att jag kommer att upphöra att existera vid jul med den här takten, säger han till tidningen.