Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ber om ursäkt. Sångaren Peter Karlsson säger till Bohusläningen att han "gjorde ett dumt misstag" när han gjorde nazihälsning på scen i lördags. Bild: Pressbild.

Efter nazihälsning på scen - ber om ursäkt

Sångaren i metalbandet Mordant gjorde nazihälsning under en spelning i Göteborg i lördags. Klubbarrangörerna kastade ut bandet. Till Bohusläningen säger sångaren "Bitchfire" att han ångrar sig djupt, skriver Bohusläningen.

Black metal-bandet Mordant hade i lördags kväll en spelning på klubben Truckstop Alaska i Göteborg. Men då sångaren Peter "Bitchfire" Karlsson, gjorde nazihälsning på scen markerade arrangörerna sin ställning genom att slänga ut honom, skriver Bohusläningen.

På sin Facebooksida och på Instagram skriver Truckstop Alaska att; "Det hela slutade med att vederbörande åkte ut, av den enkla anledningen att band inte heilar på vår scen." Vidare skriver de;

"Truckstop Alaska är en internationalistisk förening, med band, medarbetare och gäster från hela världen. Nationsgränser, fysiska eller mentala, är inget annat än ett problem för oss."

Här är hela inlägget;

 

Igår heilade alltså sångaren i Mordant på scenen, under sin spelning hos oss. Det hela slutade med att vederbörande åkte ut, av den enkla anledningen att band inte heilar på vår scen. Provokation är ett av de kulturella uttryck vi tycker bäst om, och använder oss mest av på Truckstop Alaska. OCH med en partipolitisk majoritet för nazism och en jävligt högljudd nazistisk minoritet som lyckats skita över hela jävla internet, ser vi det som att antinazism är en långt mycket starkare provokation i dagens samhälle. Truckstop Alaska är en internationalistisk förening, med band, medarbetare och gäster från hela världen. Nationsgränser, fysiska eller mentala, är inget annat än ett problem för oss. Så nu vet ni. Hellre att ni hör det av oss än av någon avundsjuk pk-polis, eller ännu värre någon sverigedemokrat som försöker pissa in sitt revir runt extremmetallens DIY-scen. Vi vill även passa på att tacka Protector och Ranger för en fet spelning, en dunderfet turnéavslutning och en fin kaka. Ikväll kör vi Chrome och Sork!

Ett foto publicerat av Truckstop Alaska (@truckstopalaska)

"Ett dumt misstag"

När Bohusläningen hör av sig till Peter Karlsson på måndagen svarar han att Mordant inte är något nazistband och att han ångrar sig djupt.

– Mordant är inget nazistband och har heller aldrig tagit parti för denna politik. Mordant är ett opolitiskt band. Jag gjorde ett dumt misstag som varade under tre sekunder och jag ångrar djupt och som jag inte hade nått politiskt budskap med. Känslan är att det låter som vi haft en hel politisk spelning men så var inte fallet. Mordant har inget med detta att göra, utan endast en fruktansvärd dum sak som endast jag gjorde.

Varför gjorde du nazihälsning?

– Det var en dum fyllegrej som endast gjordes utan baktanke och belägg utan en tanke på att det skulle väcka så mycket hat mot mig. Det fanns inget politiskt med det och jag har aldrig och kommer aldrig sympatisera med denna politiska gren. En sak som du bör veta är att vi inte blev avstängda från scenen utan fick spela klart. Jag bad dem om ursäkt på plats när vi var klara. Jag är ledsen över att detta hänt och ber alla om ursäkt och detta ska inte behöva drabba vårt band eller övriga medlemmar. 

Mordant bildades 1997 i Dals Långed av Dan ”Necrophiliac” Andersson och sångaren Peter "Bitchfire” Karlsson.