Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Efter livsfarliga poseringen: "Vi förtjänar en utmärkelse"

Instagram-profilen och modellen Viki Odintcova, 23, fick stor uppmärksamhet efter en livsfarlig posering. Hängandes från en skyskrapa i Dubai skapade hon rubriker världen över. Företaget bakom Cayan Tower vill nu vidta rättsliga åtgärder, men Viki Odintcova tycker hon borde prisas: "Vi förtjänar en utmärkelse då vi avslöjade svagheter i säkerheten."

Den 23-åriga ryska modellen Viki Odintcova är en stor profil på Instagram med över tre miljoner följare. Hon fick rejält med uppmärksamhet genom att hänga från en skyskrapa i Dubai. Genom att hålla i assistentens hand hänger hon ut från skyskrapan 307 meter över marken i Dubai. Byggnaden heter Cayan Tower och är en av världens högsta skyskrapor.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Efter att Viki Odintcova publicerat filmer från fotograferingen blev det hela snabbt viralt. Många fans var häpna över det faktum att hon inte använde någon säkerhetsutrustning och alla var inte positiva. Flera har påpekat att det hela är "oansvarigt och livsfarligt". "Hur kan du bortse från ditt liv på det sättet?", skriver en följare.

 

Full video (link in bio)! @a_mavrin #MAVRINmodels #MAVRIN #VikiOdintcova #Dubai

Ett inlägg delat av Viki Odintcova (@viki_odintcova)

The Cayan Tower var världens högsta tvistade byggnad när den invigdes 2013, men sedan dess har Shanghai Tower tagit det nya rekordet. Men världens högsta skyskrapa är idag Burj Khalifa i Dubai på 828 meter.

LÄS MER: Hon tar posering till helt nya höjder

Men skyskrapans utvecklare, Cayan Group, är inte särskilt imponerade eller roade av tilltaget. Fotograferingen skedde utan företagets vetskap och säkerhetsrutiner, skriver US Today.

Vidtar rättsliga åtgärder

Cayan Tower har tidigare använts för extremsporter, men då har det alltid varit med förberedd professionell träning innan och säkerhetsåtgärder under utförandet. Gizel Dahel, chef för kommunikationsavdelningen säger i ett uttalande:

"Under inga omständigheter kan vi ha överseende med Ms. Odintcova’s ansvarslösa agerande. Vi är just nu i en process med att utvärdera våra säkerhetsprocedurer för att förstå hur detta misstag kunde ske och hur det ska förhindras i framtiden", skriver US Today.

Dessutom menar Cayan Group att de ska vidta rättsliga åtgärder mot Instagram-stjärnan.

"Förtjänar en utmärkelse"

Till nyhetssajten The National säger Viki Odintcova att hon inte ska upprepa det hela, men att hon och teamet borde få kompensation:

– Vi förtjänar en utmärkelse då vi avslöjade svagheter i säkerheten. Vi var på taket utan några onda avsikter. Men någon annan hade kunnat gå dit för att begå självmord eller utföra ett terrordåd.

Polisen i Dubai säger till tidningen att Instagram-modellen har skrivit under ett kontrakt om att inte upprepa det hela.