Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Efter "Farmen" - värvad av Paolo Roberto

Kocken Maria Settergren har satt standarden i "Farmen"-köket. Nu har programledaren Paolo Roberto anställt henne på hans nyöppnade Göteborgsrestaurang: "Aldrig har deltagarna i "Farmen" fått så god mat som när Maria stod i köket."

Maria Settergren, 31, är en av årets deltagare i "Farmen" i TV4. Med bakgrund som kock fick hon snabbt en given plats i köket - något som uppskattades av alla deltagare.

Men i början av säsongen ilsknade Maria Settergren till då flera av "Farmen"-deltagarna roffade åt sig runt köksbordet.

- Jag är född i Bergsjön. Min mamma var 19 år när hon fick mig och vi har haft det tufft. Hon har jobbat och pluggat samtidigt och har en bakgrund som kock. Hos oss var det så att alla skulle komma hem och äta. Man ska dela lika med allt och alla. Det var otacksamt av deltagarna, jag ville att alla skulle äta och må bra. Det skulle vara rättvist.

LÄS MER: Farmen-deltagaren: "Jag blev kallad Big Mama"

Jobb hos Paolo Roberto

Och nu har hon fått ett nytt jobb, som kock på Paolo Robertos. 47, nya Göteborgsrestaurang Pane Fresco som också finns i Norrköping och Stockholm.

- Aldrig har deltagarna i "Farmen" fått så god mat som när Maria stod i köket, säger han.

LÄS MER: Paolo Roberto öppnar krog i Nordstan

Paolo Roberto har med nya säsongen varit programledare i tre omgångar. Och Maria Settergren är den första deltagaren han anställt.

- Jag gillar Maria. Hon är straight forward. What you see is what you get. Vi är lika på det sättet.

Sjukskriven och skadad

Men det var inte Maria Settergrens plan från början då hon under hösten varit sjukskriven efter en skada i armen. Men när Paolo Roberto frågade om hon ville jobba hos honom kunde Maria Settergren inte säga nej.

- Jag hade sagt till mig själv att jag aldrig skulle tillbaka till restaurangbranschen. Jag var trött på allting och hade stressat halvt ihjäl mig. När Paolo frågade mig skrattade jag lite och funderade på det.

"Jag älskar det!"

Och Maria Settergren är glad för de italienska vibbarna och stämningen som hon beskriver som familjär. Flera av kockarna är direkt rekryterade från Italien.

- Jag har velat lära mig det italienska köket. Man får jobba ihop med italienare och deras temperament. Jag älskar det!

Ett äkta italienskt kök

Paolo Roberto beskriver Pane Fresco som ett äkta syditalienskt kök med pasta, sallader, kött och pizza. Vid ingången till restaurangen finns en stor vedeldad ugn.

- Elugn är inte pizza, det är varm macka. Vi jäser degen i tre dagar, 500 grader i ugnen. Vi bakar efter napoleanska tekniker. Råvarorna är ursprungsmärkta. Det är inte vilka tomater som helst.

Maria Settergren började jobba på restaurangen häromdagen och beskriver vardagen som full fart framåt.