Brevskrivarna har anlänt till gårdarna, och mjölkbonden Simon Ohlsson passade på att lära känna Frida Eriksson lite bättre vid inflyttningen. Arkivbild.
Brevskrivarna har anlänt till gårdarna, och mjölkbonden Simon Ohlsson passade på att lära känna Frida Eriksson lite bättre vid inflyttningen. Arkivbild.

Efter besöket hos tv-bonden: "Chockad"

Konkurrensen om tv-bönderna blir allt tuffare – och oroliga brevskrivare försöker gå in och sabotera de andras egentid med bönderna.

ANNONS
|

Nu har de återstående brevskrivarna till slut fått flytta in på gårdarna i "Bonde söker fru" – med varierade reaktioner som följd.

Mjölkbonden Simon Ohlsson bor på Öland i sin mormors gamla hus, bredvid sin ladugård med 120 kor.

- Jag blev ganska chockad när jag klev in genom dörren faktiskt. Utsidan av huset var jättefin men sedan när man kom in var det mormor och 80-tal, säger Frida Eriksson.

ANNONS

"Var nojig"

Skogsbonden Per Solberg ville se till att hans kvinnor verkligen skulle trivas, och bäddade upp sängar med presenter, medan hönsbonden Erik Nilsson tyckte att det skulle vara lika för alla – och satte ihop fyra tältsängar i militärisk ordning på övervåningen.

- När de kläckte ur sig att det inte är några problem att dela rum tänkte jag att "nä, då ska ni fan få dela rum", säger han i programmet.

Men att dela hus tillsammans med tre andra friare är inte så lätt.

Tobias Jönsson var den första att anlända till mjölkbonden Susanna Karlsson, och även om han tror att sin egen lantliga bakgrund kan vara en fördel vill han inte ta ut någonting i förskott.

- Bara för att man är bonde kommer man inte få något frikort, säger han.

Sofie Öhman hade med sig en magnolia till Per Solberg som de gemensamt gick ut och planterade i trädgården. Men när de varit borta ett tag gick Evelina Johansson gick iväg för att avbryta.

ANNONS

- Nu var det inte min idé att gå och hämta Per och Sofie, det var Madde (Madelene Eriksson) som var nojig och tyckte at de hade varit borta lite länge, säger hon i programmet.

Fler pussar för Simon

I förra veckans avsnitt pussades Simon Ohlsson med sin dejt Sarah Pettersson – och i onsdagens avsnitt längtade hon efter fler. I stället var det Frida Eriksson som fick hålla handen med den öländska mjölkbonden.

- Jag och Frida klickar så bra ihop, det är så lätt att vara med henne, säger han i programmet.

Redan i nästa avsnitt blir det nya pussar för Simon Ohlsson– men varken Frida Eriksson eller Sarah Petterson är med i bilden den gången.

TT

Fakta: Bönderna och dejterna

Per Solberg, 33, skogsbonde, Vimmerby: Sofie Öhman, Lina Nilsson, Evelina Johansson, Madelene Eriksson.

Erik Nilsson, 25, hönsbonde, Hörby: Katrin Lennartsson, Caroline Kylli, Caroline Karlsson, Alicia Holmgren.

Simon Ohlsson, 26, mjölkbonde, Öland: Amanda Olsson Rhodin, Elin Persson, Sarah Petterson, Frida Eriksson.

Susanna Karlsson, 27, mjölkbonde, Valdemarsvik: Susanna Karlsson: Jim Wahlström, Hannes Haraldsson, Tobias Jönsson, Martin Kristensson.

ANNONS