Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Efter avhoppen - så blir SD:s festival

SD-festivalen i Sölvesborg har den senaste tiden kantats av flera avhopp. På schemat för helgen står nu Jimmie Åkessons egna band Bedårande Barn, Pokémon Go och "En stor svensk artist".

"Varmt välkommen på tvådagarsfestival i vackra Sölvesborg! Musik, mat och dryck, samt tivoli för de små. Inträdet är förstås fritt och alla är välkomna! På lördagen lyssnar vi också till Jimmie Åkessons traditionsenliga sommartal."

Så inleder SD Sölvesborg informationen om helgens sommarfestival.

Men den senaste tiden har festivalen kantats av avhopp från Black Ingvars, Jan Johansen och Black Jack.

LÄS MER: Jan Johansen nobbar SD-festival

Och dessa  mottogs inte väl från alla håll. Black Ingvars berättade för GP om hoten som kom efter att de valde att ställa in.

– Det kom en del reaktioner när nyheten kom att vi skulle spela. Men nu när vi har tagit ställning är det ett helt annat tonläge. Det är anonyma hot och det är en markant skillnad på hotnivån. Vissa är riktigt äckliga. Det är dödshot och allt annat hemskt. Man blir förvånad, har Magnus Tengby tidigare sagt.

LÄS MER: Efter inställda SD-spelningen: Får hat och dödshot

Då meddelade SD-ledaren Jimmie Åkesson att hans band Bedårande Barn skulle uppträda.

LÄS MER: Jimmie Åkesson bokar sig själv till SD-festival

Inför festivalen står alltså Bedårande Barn och Pokémon Go på schemat. Dessutom ska det komma en hemlig gäst och "En stor svensk artist". Vilka dessa är återstår att se...

 

GP har försökt nå arrangörerna utan framgång.