Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Efter 10 år - hiphopklubben Colors gör en sista sommar

Efter 10 år säger nu sommarklubben Colors farväl med en sista storslagen säsong: "Ja, så är det tänkt i alla fall. Men Jay-Z har ju slutat några gånger. Det känns skönt att sluta med fanan högt", säger arrangören Mattias Lundin.

I tio år har sommarklubben Colors bjudit göteborgarna på hiphop, färgglada kvällar och oförglömgliga onsdagar. Men nu blir det sista sommaren med start den 28 juni.

Colors har arrangerats på Nefertiti, Bananpiren, Yaki Da, och nu avslutas det hela på Bananpiren igen, men i nya lokalen Kajskjul 105.

– Vi kommer vara på Bananpiren, men i den stora lagerlokalen som heter 105:an. Där håller vi på att göra coola grejer. Jag är sjukt peppad på det. Coola rum, lastbryggor. Man ska få en industri- och hamnkänsla blandat med Colors estetik. Jag är i full fart med att hyra in stora containers. Vi lägger mycket energi på allt som händer runt omkring och inte bara musiken.

Dessutom brygger Colors just nu en egen öl som kommer finnas till försäljning under namnet "Colors Premium Summer Lager".

– Vi brygger 30 000 flaskor as we speak.

LÄS MER: Här är nya satsningen i Göteborgs hamn

Kan du avslöja någon bokning?

– På premiären har vi en grupp som heter WSTRN. Vi hade faktiskt bokat dem förra sommaren men de var tvunga att ställa in i sista sekund. Nu har de växt mer och är väldigt heta. De kanske har lite dåligt samvete för att de ställde in, för de är nästan lite för stora nu för Colors. Jag tror att den här UK/Afrovibe-scenen kommer vara sommarens musik.

Genom åren har hiphop-legendarer som Mobb Deep och M.O.P. gästat, blir det någon sådan bokning?

– Det kan jag inte riktigt säga än. Det är alltid svårt med de legendariska akterna. Dels har de en prislapp som inte riktigt stämmer överens med verkligheten och deras status här i Europa. Sedan finns det ett ganska stort glapp mellan generationerna. De som är 20 år nu tycker att The Notorious B.I.G. är riktigt old school. Det är lite väl riskabelt. Mobb Deep kanske den yngre generationen inte lyssnat på så mycket, men det är ändå ett stort namn.

Varför är det här sista året?

– Det tänkt så i alla fall. Men Jay-Z har ju slutat några gånger. Det känns skönt att sluta med fanan högt. Och de sista två åren har det varit så dåligt väder. Så det är klart, blir det en helt fantastiskt sommar vädermässigt i år kanske man får upp suget.

LÄS MER: Klubben Colors samlar skräp – och överraskar med en klassiker