Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Eddie Murphy har skrivit på för en uppföljare till komedin "En prins i New York" från 1988. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Eddie Murphy gör "En prins i New York 2"

Eddie Murphy kommer att sätta på sig kronan igen och återvända till rollen som Akeem, kronprins i det fiktiva afrikanska kungadömet Zamunda, skriver Deadline. Filmen "En prins i New York" blev en stor succé när den gick upp på bio 1988.

Nu hoppas Murphy på att kunna samla originalskådespelarna från första filmen, bland annat James Earl Jones, som spelade hans pappa och Arsenio Hall, som hade rollen som prinsens högra hand Semmi.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Efter många års väntan är jag spänd på att få se "En prins i New York 2" bli verklighet. Jag ser fram emot att återföra alla de här klassiska och älskade rollfigurerna till vita duken, säger Eddie Murphy.

Manus baseras på ett utkast till uppföljaren skrivet av originalförfattarna till första filmen och regissören Craig Brewer har tidigare arbetat med Murphy på filmen "Dolemite is my name" som kommer senare i år.

Eddie Murphys filmkarriär har gått svajigt de senaste åren. Han vann en Golden Globe för sin roll i filmen "Dreamgirls" 2007, men året därpå kammade han hem Golden Raspberrys både för sämsta manliga huvudroll, sämsta manliga biroll och sämsta kvinnliga biroll, då han spelade majoriteten av rollerna i filmen "Norbit". Två år senare utsågs han till "årtiondets sämsta skådis" på samma gala.